Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden a vérnyomása bánhatja az újabb frontot

szívbetegség, magas vérnyomás, szívpanasz, hormonzavar, pajzsmirigy, mellkasi fájdalom

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a gyakori fronttevékenység rendkívül megterhelő még az egészséges szervezet számára is, a frontérzékenyek pedig különösen szenvedhetnek!

Az időjárás-érzékenyek estében ritka, hogy ilyen sorozatos terhelést kell elviselni, de most különösen összetett és megterhelő a helyzet. Ha ön is keringési problémákat, alvászavarokat, rosszullétet vagy fejfájást tapasztal, ön is érintett lehet.

Az újabb kettősfront fokozottan veszélyes a frontérzékenyekre! Ezt magyarázza mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás kedden

Kedden újabb front érkezik, most megint egy kettősfront fog fejfájást és rosszullétet okozni! Sok lesz a panasz, és ezek nem is szűnnek meg egyhamar! Fokozatosan beborul az ég, elszórtan elered az eső, és sajnos ismét egy nehéz nap áll előttünk!

Az elmúlt időszakban egymást érik a ciklonok, sajnos szinte egy percig sem pihenhet a szervezetünk. Most tovább folytatódik a rendkívül változékony időjárás, ismét egy kettősfront fogja alakítani a humánmeteorológiai® helyzetet. A panaszok tehát szokatlanul változatosak és összetettek lehetnek, és a lakosság nagy százalékát is érinthetik! A keringési panaszok és a fejfájás, migrén mellett most a figyelemzavarok és az ok nélküli fáradtság lehet a leggyakoribb, a lehangoltság és a tompaság miatt pedig csökken a teljesítőképesség, és a balesetveszély is rendkívüli módon fokozódik.

Már előző este ajánlott idejében lefeküdnie, ugyanis alvászavarok és álmatlanság léphet fel, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhet. A tartós fronttevékenység önt is fokozottan megviselheti ha szívbetegséggel küzd. Ebben az esetben vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek, ezért próbálja tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket, és nyugodt körülmények között tölteni a napot.

A kedd esti óráktól erősödhetnek a tünetek, szerdán már intenzív kettősfront fog hatni a szervezetre. Érdemes pihenni, rákészülni a még nagyobb terhelésre. A szélre érzékenyek szintén egyre nehezebben viselhetik a fokozódó panaszokat, amennyiben ön is ide tartozik, fontos, hogy a kímélő programokat részesítse előnyben.

Szabadtéri tevékenységek

A kinti programoknak nem kedveznek a feltételek. Reggel a nyirkos hideg, napközben a szél és a csapadék miatt lesz alacsony a hő- és komfortérzet, fennáll a megfázás veszélye. A déli óráktól kezdődően egyre többfelé szükség lesz az esernyőkre.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához