Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kemény csütörtök vár a fejfájósokra

alvás, alvászavar, fejfájás, ingerlékenység, légzéskimaradás, horkolás, felriadás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint fejfájásos és keringési panaszokra kell berendezkedni, tartós lehet ez az állapot!

Valóban egyre több az időjárás-eredetű terhelő hatás, aminek a szervezetünk egyre nehezebben tud megfelelni, és egyre több embernél jelentkeznek komoly időjárás-érzékenységi tünetek.

Rendkívüli tél! Emiatt szenvedünk sokat! Döbbenetes tények a meteogyógyásztól®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön folytatódik a melegedés, mely többeknél okozhat erős panaszokat. Az igénybevételt tetőzi, hogy sokfelé erős, viharos lesz a szél is!

A légkörben zajló változások intenzív melegfronti tüneteket okozhatnak az arra érzékenyeknél. A szél miatt nem lehet felhőtlenül élvezni az egyre több napsütést tartogató időt, a fejfájás és a keringési panaszok országszerte jellemzőek lehetnek.

Sokan tapasztalhatnak migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Amennyiben vérnyomásproblémákkal él, akkor vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet. Azt is észreveheti, hogy csökken a teljesítőképessége, koncentrálási problémák léphetnek fel.

Az erős, viharos szél miatt idegi feszültség is felléphet, ha erre hajlamos, valamint türelmetlenebb, ingerlékenyebb lehet a megszokottnál. Aki hajlamos rá, annál alvásproblémák is felléphetnek - ebben az esetben próbáljon nyugodt körülményeket teremteni maga körül elalvás előtt, és már ne végezzen megerőltető tevékenységeket!

Szabadtéri tevékenységek

Az esernyőt érdemes kéznél tartani, mert előfordulhatnak záporok, emellett a szél is zavarhatja a kint tartózkodást. A hőmérséklet az átlagos felett alakul, azonban a már említett tényezők ronthatják kissé a hő- és komfortérzetet.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön több helyen esőre, záporokra készülhetünk, helyenként zivatarok kialakulhatnak. Délután válhat szakadozottabbá a felhőzet nyugat felől. Élénk, erős, néhol viharos lökések kísérik a nyugati-délnyugati szelet. A enyhe hajnal után délutánra 13 és 20 fok közé melegedhet a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Bordák közötti fájdalom - baj lehet belőle, ha nem megy orvoshoz vele

Forrás: meteoklinika/idokep