Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: meddig tart még a migrénes időszak?

migrén, fejfájás, front, időjárási front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egyes, eddig tapasztalt tünetekben erősödésre lehet számítani!

Némileg másként alakul a fronthelyzet mint amit az előzetes számítások mutattak. Nézőpont kérdése, hogy ez kiknek előnyös, sokaknál ez inkább terhelést fokozó hatásokkal jár. Északabbra tolódott frontálzóna! Mit okoz? Bemutatja a frontfilmen a meteogyógyász®!

Csütörtökön sem érkezik fölénk front, azonban egyre többen tapasztalnak álmosságot, fáradtságot a kellemes idő ellenére is. A pollenterhelés tovább fokozódik. Ha fokozottan érzékeny a tartós melegedésre, akkor migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. Egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ennek következtében napközben kialvatlanságot, fáradtságot. Ha ön is az említett csoportba tartozik, akkor ajánlott lefekvés előtt kerülni a megerőltető tevékenységeket és a sportolást, így nyugodtabb lehet az alvás.

Emellett koncentrálási zavarok, figyelmetlenség fordulhat elő, ezért időnként mozogjon egy keveset, tegyen egy sétát a friss levegőn, jót tesz az oxigén.

A vérnyomás-ingadozás a délelőtti órákban lehet a legerősebb, délutánra ezek a tünetek várhatóan mérséklődnek.

Balesetveszély:

A közlekedést vakító napsütés zavarhatja meg, elengedhetetlen a napszemüveg használata. Ezen kívül a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebb, tompább is lehet, vezessen sokkal lassabban és óvatosabban, és ha a koncentrálóképesség csökkenését, a reflexidő megnyúlását érzi, akkor azonnal tartson egy rövid pihenőt!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

5 fontos orvosi tanács, hogy elkerüljön egy újabb szívinfarktust

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához