Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szép, de ingatag! Ilyen tüneteket okoz hétfőn az indián nyár

orvosmeteorológia meteorológia fronthatás ma időjárás meteogyógyász

Sokakat elkényeztet, mások szenvednek ettől az időtől.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a melegfront jellegű élettani helyzetben már egyre többeknél jelentkezhetnek panaszok! A csendes, frontmentes időben (is) jelentkező panaszokra külön is érdemes odafigyelni, fokozott érzékenységet jelezhet.

Mindenkit érinthet ez az időjárás-érzékenység eredetű panasz! Elmagyarázom a részleteket a meteogyógyász ® a Meteo Klinika TV-n

Hétfőn is frontmentes, alapvetően kellemes idő lesz, de a vérnyomása most is ingadozhat, ha erre fokozottan hajlamos. Ezen kívül egyéni érzékenységtől függően más egyéb tüneteket is tapasztalhat!

Sok napsütésre számíthatunk, a délutáni hőmérséklet pedig az ilyenkor szokásoshoz képest magasabban, nyáriasan alakulnak. Reggel azonban hűvös lesz, az eddigiekhez hasomlóan nagy lesz tehát a napi hőingás.

He erre érzékeny, könnyen lehet, hogy ön is tapasztal majd rosszullétet!

Panaszokat nagy eséllyel akkor tapasztalhat, ha fokozottan érzékeny a napon belüli nagy, néhol a 20 fokot is megközelítő hőmérséklet-változásra. Ebben az esetben vérnyomáspanaszok, migrén, illetve koncentrálási problémák jelentkezésére számítson, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. A keringési problémák a délelőtti órákban erősödhetnek fel.

Reggel a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők akár erősebb végtagfájdalmakkal is ébredhetnek, de a sajgó ízületek tehermentes átmozgatása enyhíthet a panaszokon. Este már alvásproblémákat tapasztalhat, az elalvási nehézségek is gyakorivá válhatnak. Közben pedig a fáradtságérzete is fokozódhat, ami napközben is gyakran zavarhatja a mindennapi tevékenységek közben.

Szabadtéri programok

Ebben a frontmentes időszakban a korábbról elhalasztott tevékenységek, feladatok elvégzésére is lehetőség adódik, el lehet végezni a kerti és a ház körüli munkákat. A kedvező humánmeteorológiai helyzetet használja ki arra, hogy erősítse immunrendszerét, felkészítve ezzel is a későbbi, nehezebb időszakokra, ugyanis a hét második felében már nem lesz ilyen ideális a helyzet.

Balesetveszély

A közlekedésben veszélyes időjárási jelenségre nem kell készülni, viszont (különösen napfelkeltekor és alkonyatkor) a napsütés zavaró lehet.

Időjárás hétfőn

Hétfőn a napsütésé lesz a főszerep, csapadék ezen a napon sem várható. Északnyugaton helyenként élénk lökések kísérhetik a délies szelet. Többfelé hűvös lesz a reggel, 11-17 fok közé hűl a levegő. A legmelegebb órákban ugyanakkor 28-33 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

5 tünet, amit szívelégtelenség okozhat - a bokaduzzanat az egyik

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához