Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: végre jóidő pénteken - mégsem fog mindenki örülni!

orvosmeteorológia, meteorológia, fronthatás ma, itőjárás, frontok péntek

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint frontmentes időre rendezkedhetünk be, de a panaszok most sem tűnnek el teljesen!

Pár napra egy kedvező humánmeteorológiai helyzet alakult ki, de nem mindenki fog ennek örülni.

Kinek jó a melegedés? Fejfájósok erősen megérzik! A meteogyógyász® ajánlata a Meteo Klinika TV-n

Pénteken fronthatás nem ront a humánmeteorológiai helyzeten, a kellemes, ilyenkor szokásosnak megfelelő időben jelentősen javul a közérzet. A fejfájás viszont most is megkeserítheti az érzékenyebbek napját.

A többórás napsütés jótékonyan hat a hangulatra, de előtte még most is hűvös lesz a hajnal. Délutánra a kellemes tartományba melegszik a levegő, délen akár a 27 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet. Éppen ez a melegedés válthat ki fejfájást abban az esetben, ha hajlamos erre! A fokozatosan visszatérő nyári időben fellépő tünetek tartósak lehetnek, hiszen a következő napokban is számolni kell ezekkel, ráadásul erősödő formában.

A magasban is intenzív melegedés kezdődik, ami az érzékenyebbeknél több tünetet is előhozhat

Ilyen lehet például a fáradékonyság, a dekoncentráltság és a tompaság, ami akár egész nap felléphet. Ha az érintett csoportba tartozik, akkor önnél is felerősödhetnek a gyulladásos panaszok, illetve egyre inkább növekszik a migrénhajlam is! Ha migrénes, akkor most lehetőleg kerülje a kávé és a csokoládé fogyasztását.

Emellett haspuffadás és egyéb emésztési panaszok is felléphetnek, a puffasztó zöldségek, hüvelyesek nem javasoltak ebben az időszakban. A hideg reggelen a kopásos ízületi bántalmak felerősödhetnek, emellett a nagy napi hőingás a vérnyomáspanaszokkal élőknél okozhat kellemetlen tüneteket.

UV-sugárzás

Az UV-sugárzás a déli órákban eléri a nagyon erős fokozatot. Most nincs nagyon meleg, és ez csalóka lehet, hiszen ilyenkor is érik a káros sugarak a bőrt. Fennáll tehát a leégés veszélye!

Pénteki időjárás

Pénteken ragyogó napsütésre készülhetünk, legfeljebb keleten fordulhat elő egy-egy zápor a gomolyfelhőkből. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban 8-15 fokot mérhetünk, napközben 23-28 fok közötti maximumok várhatók.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Szívszorító: pillanatok alatt meghalt egy kisfiú, mert ezzel játszott - ez az utolsó fotó róla

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához