Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia szombaton: ez kemény lesz! Érkezik a hidegfrontbetörés

orvosmeteorológia meteorológia fronthatás ma szombat időjárás

Extrém nap vár ránk: görcsök egész nap, rosszullétek országszerte - semmi jót nem ígérnek az előrejelzések szombatra.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint mindenki számára megterhelő lehet a drasztikus változás, ami ráadásul napokig fog tartani!

Erős hidegfront rontja el a hétvégi humánmeteorológiai helyzetet

Ez kemény lesz! Frontfilmen a hidegbetörés a meteogyógyász® Meteo Klinika TV-s videójában!

Szombaton egy erős hidegfront miatt markáns változásra számíthatunk, ez szinte bárkinél okozhat kellemetlen tüneteket. Egy nagyon megterhelő nap vár ránk, átmenetileg extrém terhelésre kell készülni!

Ez a légköri helyzet nem csak a frontérzékenyeknél okozhat panaszokat, hanem másokat is megvisel. A hirtelen változás megterhelő lehet a szervezete számára, különösen akkor, ha szív- és érrendszeri betegségekkel, illetve vérnyomáspanaszokkal küzd: ekkor nagy eséllyel tapasztalhat kellemetlen és egyben erős tüneteket. Többfokos lehűlés kezdődik, estétől az ízületi bántalmakkal élőknél is egyre erősebben jelentkezhetnek a jellemző tünetek.

Emellett jelentősen fokozódik a görcshajlam is, az izom- és hasi görcsök mellett a kismamáknál is felléphetnek erőteljesebb görcsök - amennyiben az érintettek közé tartozik, mindenképpen kerülje a megerőltető tevékenységeket!

Egész nap érvényesül a hidegfronti hatás. A kellemetlen időben jelentősen csökken a komfortérzet, a fülledtség hatására légszomjat és rosszullétet tapasztalhat.

Szabadtéri tevékenység

Sokfelé lehet csapadék, a kinti programoknak nem kedveznek a feltételek. A hőérzet és a komfortérzet is csökken, az esetleges erős viharok idején ajánlott zárt, védett helyre húzódni.

Időjárás szombaton

Szombatra virradó éjszaka, majd szombat napközben sokfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, helyenként erős viharokra. Nyugaton tartós eső is eshet. Hoszabb időszakokra a Dunától keletre süthet ki a nap. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet a szél. 20 és 36 fok között alakulnak a maximumok, nyugaton lesz hűvösebb, keleten még kitart a kánikula.

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ez nem infarktus - ilyen érzés, amikor reflux okozza a mellkasi fájdalmat

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához