Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen fagyos, ellentmondásos hétfőnk lesz!

orvosmeteorológia meteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász fagy

Az első fagyra épp úgy számítani kell, mint a melegfronti tünetekre.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a hidegfronti panaszokat hirtelen fogják felváltani a melegfronti tünetek!

A hidegfront után sem számíthatnak sok jóra a frontérzékenyek! Az első fagyra és melegfront jellegű terhelésekre kell készülnünk.

Nehéz meteogyógyászati® helyzet, erről van szó ebben a videóban!

Hétfőn nem jön front, a magasban zajló intenzív melegedés okoz nagyon sok tünetet okozni. Mindemellett még a hidegfront mögött is lehet hidegfronthoz köthető problémákat tapasztalni, egyszerre lesz jelen tehát a kétféle állapot!

Hajnalban a fagyzugos helyeken gyenge fagy is előfordulhat, és napközben is meglepően hűvös lesz a levegő - miközben tehát a magasabb légrétegekben folyamatos lesz a melegedés. A nagy napi hőingás most is megterhelő lehet szervezetünk számára.

A hajnali alacsony hőmérséklet többeknél okozhat kellemetlen panaszokat

A kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknél nehezen indul a nap, felerősödhetnek a végtagfájdalmaik, és mivel délután sem éri el a hőmérséklet az előző napokban megszokottat, így a fájdalmak tartósak lehetnek. Reggel egy kímélő, nem megerőltető tornával átmenetileg csökkenthetőek a tünetek. Napközben is fennállhatnak a görcsös panaszok, de ezekhez most (főleg a déli óráktól) gyulladásos tünetek is kapcsolódhatnak.

A napsütés hatására melegszik a levegő, nagy lesz tehát a napi hőingás. Ez elsősorban az időseket és a vérnyomás-panaszokkal élők, valamint a szívbetegek szervezetét terhelheti meg. Az érintettek kerüljék a stresszes helyzeteket, kíméljék magukat, ahogy csak tudják! A melegfrontra fokozottan érzékenyek körében enyhébb migrén, koncentrálási zavarok, szétszórtság lehet jellemző.

Szabadtéri programok

Reggel nagyon hideg lesz, fagyhat is, akár sapka, kesztyű is kellhet! Napközben emelkedik a hőmérséklet, de a legtöbb helyen az átlag alatt marad, így az enyhe időszak után most tényleg egész nap kellhet a kiskabát.

Időjárás hétfőn

Hétfőre virradóan az északi, északkeleti tájakon helyenként már számíthatunk talajmenti fagyra, néhol akár gyenge fagyra is. A rövidebb napos időszakok után délután észak felől többfelé kialakulhat eső, zápor. A déli-délnyugati, majd a nyugati-északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Napközben nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 11 és 24 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, északkeleten lehet a leghűvösebb.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nem múlik a térdfájdalom? Ezek a módszerek segíthetnek térdfájás ellen

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához