Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton azt se tudjuk majd, hol áll a fejünk

orvosmeteorológia meteorológiaidőjárás fronthatás ma meteogyógyász

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint romlik az élettani helyzet, vasárnap pedig még ennél is nehezebb körülmények várhatók!

Szombaton már nem lesz zavartalan a napsütés. Jelentős átalakulás előtt állunk! Több panaszra számíthatnak a frontérzékenyek ebben a változékonyabb humánmeteorológiai helyzetben! Erről beszél a meteogyógyász® ebben a videóban!

Szombaton napközben fronthatás még nem várható, de a légköri helyzet miatt a melegfrontra érzékenyek sokfelé panaszkodhatnak tüneteik erősödésére. A fokozottan érzékenyeknél a migrén lehet a leggyakoribb tünet. A nyugati és a déli, délkeleti tájakon jelentkezhetnek erősebben a tünetek. Sok napsütés várható, igazi kora őszi, az átlagosnál melegebb időben lesz részünk, csapadék sem várható a legtöbb helyen, legfeljebb itt-ott északon lehet egy-egy zápor.

Az előző napokhoz hasonlóan most is nagy a napi hőingás

A melegfrontra jellemző panaszok közül elsősorban migrén léphet fel, főként a Dunántúl és az Alföld déli részén élők körében. Amennyiben migréntől szenved, akkor egész nap kerülje az alkohol és a csokoládé fogyasztását. A napokban gyakorivá váltak az alvászavarok, ön is tapasztalhatta, hogy nehezen ébredt, és napközben is jellemző ilyenkor a fáradtság és tompaság.

Gyulladásos panaszai, például az ízületi gyulladások is erősödhetnek. A csökkent koncentrálóképesség az egész napjára rányomhatja a bélyegét. Estétől észak felől már egy hidegfront közelít meg minket, így arrafelé a migrén mellett a görcsös fejfájás megjelenése is valószínű!

Szabadtéri programok

A hőérzet napközben kicsit ingadozhat, de magas, és mivel reggel hűvös van, ezért réteges ruházatra lesz szükség a kint tartózkodás során, jól variálható ruhadarabokat válasszon.

Légszennyezettség

A reggeli ködfoltok idején átmenetileg megemelkedhet a szállópor-koncentráció, érdemes elkerülni a forgalmas közlekedési csomópontokat.

Időjárás szombaton

Szombaton sok lesz felettünk a fátyolfelhő, így szűrt napsütésre van kilátás. Számottevő csapadék nem várható, de hajnalban helyenként pára- és ködfoltok képződhetnek. A nyugatias szél többfelé élénk, az északi és az északkeleti tájakon erős lesz. Napközben 21-26 fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Altatóval tud csak elaludni esténként? Elbutulás lehet a következménye

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához