Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kifejezetten komoly panaszokat ígér a kedd

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás kedd, fronthatás ma, meteogyógyász

Ez az idő a vérnyomásnak a legrosszabb.

Katasztrofális következményekkel járt a múlt heti hidegfront, a humánmeteorológiai hatásai is igen erősek. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a következő napokban a hűvös idő okozza majd a legtöbb és legerősebb tünetet.

Lassú helyreállásra számítsunk! Napokig eltart, figyelmeztet a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n!

Kedden frontmentes, de az átlagosnál jelentősen hűvösebb időre számíthatunk. A hideg reggel is okozhat panaszokat, ismét nagy a megfázásveszély. Napközben vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A hajnal tehát kifejezetten hűvös lesz, ismét lesznek olyan tájak, ahol 10 fok alá csökken a hőmérséklet.

A negatív hőanomália országszerte okozhat tüneteket

Reggel sokfelé a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők panaszai fokozódhatnak. Napközben nagy lesz a hőingás, főleg délelőtt jelentkezhet az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás, illetve keringési panaszok. Ezek délutánra várhatóan mérséklődnek, de a következő napon ismét előjöhetnek.

Ha fokozottan érzékeny, akkor most is fájhat a feje, elsősorban a görcsös fejfájás erősödésére lehet számítani. Emiatt ingerlékenyebb is lehet a megszokottnál, nyűgösen, nehezen indulhat a hét. A folyadékbevitelre is figyeljen, a frissebb időben sokan hajlamosak kevesebbet inni.

Időjárás kedden

Kedden több órára mindenhol kisüthet a nap, az időnként erősebben megnövekvő felhőkből elsősorban északnyugaton, északon és északkeleten alakulhat ki elszórtan futó zápor, néhol zivatar. Többfelé még élénk, északon erős lehet a nyugati-északnyugati szél, majd délután nyugaton már a délnyugati szél lehet a jellemző. Friss lesz a hajnal, helyenként 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben 20-25 fokot mutathatnak a hőmérők.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Extrém időjárás, viharkárosultak: mozgósít a Vöröskereszt

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához