Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: migrén után fejgörcs – ez vár ránk vasárnap

orvosmeteorológia, időjárás, időjárás-érzékenység, fronto, fronthatás, fejgörcs

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a rövid idő alatt átvonuló kettő front sok tünetet válthat ki.

A melegfronti hatás után kis késleltetéssel érkező hidegfront újabb terhelő hatást jelent a szervezetünk számára, amiben a közlekedők és a kismamák is fokozottan érintettek.

Az átvonuló hidegfront és a szél kettős hatását magyarázza a meteogyógyász® a mai videójában!

Vasárnap a hajnalban átvonult hidegfront mögött gyenge hidegfronti jellegű hatás érvényesül. A napos időben javul a közérzet, az élénk, erős szél azonban ront a humánmeteorológiai® helyzeten.

A nap is kisüt, változóan felhős időre lehet számítani, azonban a hőmérséklet még mindig valamivel az átlag alatti, a tünetek tehát a mostanában megszokottak lesznek.

A front mögött a szeles időben kezdetben még egyre gyengülő hidegfronti hatás érvényesül, ez a nap első felében lesz jellemző. Az élénk, néhol erős légmozgás hatására ingerlékeny, nyugtalan lehet, a gyerekek esetében is tapasztalhat feszültséget, ,,agresszívabb" megnyilvánulásokat. Növekszik a fejfájás kialakulásának valószínűsége: a nap első felében akkor lehet önnek rosszabb, ha a görcsös fejfájásra hajlamos, majd délután egy kis időre már a migrénesek tünetei erősödhetnek fel.

Több órára kisüt a nap, ez jótékonyan hat a hangulatra, a közérzetre

Ha teheti, tegyen sétát a szabadban, akár már fél óra szabad levegőn való elfoglaltság hatására is feltöltődhet energiával. A napfény segít a D-vitamin képződésében, elűzi a rosszkedvet, emellett erősíti az immunrendszert is. Erre nagy szükség is van, hiszen a változékonyság nagyon igénybe veszi a szervezet ellenállóképességét.

Légszennyezettség:

A légszennyezettségben némi romlás várható, elsősorban az Északi-középhegység térségében dúsulhat fel a szállópor. Máshol a szél miatt nem tudnak felhalmozódni a szennyezőanyagok.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezzel az egyszerű módszerrel tud megszabadulni a szédüléstől

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához