Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nagyon kellemetlen tünetek léphetnek fel csütörtökön

orvosmeteorológia, fejfájás, migrén, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a néhány eseménytelen napot követően változékonyabbra forduló légköri helyzet újra nehezebb órákat okozhat a frontérzékenyeknek!

Az időjárás-érzékenyek a frontmentes időben, az erős magassági melegedéshez köthetően panaszkodhatnak most. Ha önnek is erősödik a migrénje, fáradtnak és energiátlannak érzi magát, ön is érintett lehet!

A változékony idő sok emberre kifejezetten veszélyes! Tudja meg ezeket a meteogyógyász® mai videójából:

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön napközben fronthatás még nem várható, de a légköri helyzet miatt a melegfrontra érzékenyek sokfelé panaszkodhatnak tüneteik erősödésére. A fokozottan érzékenyeknél a migrén lehet a leggyakoribb tünet. A nyugati és a déli, délkeleti tájakon jelentkezhetnek erősebben a panaszok, amire a fényszegény idő még rá is segíthet. Az előző napokhoz képest erősödik is a nappali felmelegedés, nagy a napi hőingás.

A melegfrontkor jellemző leggyakoribb tünetek közül elsősorban migrén léphet fel, főként a Dunántúl és az Alföld déli részén élők körében. A napokban gyakorivá váltak az alvászavarok, ön is tapasztalhatta, hogy nehezen ébredt, és napközben is jellemző ilyenkor a fáradtság és tompaság, és akár erős koncentrálási problémák is mutatkozhatnak.

Gyulladásos panaszai, például az ízületi gyulladások is erősödhetnek. A csökkent teljesítőképesség az egész napjára rányomhatja a bélyegét, de a szép idő ellensúlyozhatja a tüneteket.

Szabadtéri tevékenységek

A hőérzet több fokkal alacsonyabb, mint a mért értékek, és mivel reggel fagyos hideg van, ezért réteges ruházatra lesz szükség a kint tartózkodás során, jól variálható ruhadarabokat válasszon. Az esernyőt estig nem kell kéznél tartani.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához