Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha szerdán nehezebben bír koncentrálni

orvosmeteorológia, fejfájás, front, migrén

Szerdán újabb kettősfront érkezik.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az időjárás-érzékenyek a nem mérséklődő terhelésre egyre erősebb tünetekkel reagálhatnak. Ha ön is migrénnel küzd, koncentrálási problémái vannak, alvászavarokat tapasztal, ön is érintett lehet!

Jobb nem is tudni mi vár ránk! De mégis kell! Sőt, most kell csak igazán szembenézni - mondja a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán újabb kettősfront érkezik, most ezt fog fejfájást és rosszullétet okozni! Sok lesz a panasz, és ezek nem is szűnnek meg egyhamar!

Az elmúlt időszakban egymást érik a frontok, sajnos szinte egy percig sem pihenhet a szervezetünk. Most tovább folytatódik a rendkívül változékony időjárás, ismét egy kettősfront fogja alakítani a humánmeteorológiai® helyzetet. A panaszok tehát szokatlanul változatosak és összetettek lehetnek, és a lakosság nagy százalékát is érinthetik! A keringési panaszok és a fejfájás, migrén mellett most a figyelemzavarok és az ok nélküli fáradtság lehet a leggyakoribb, a lehangoltság és a tompaság miatt pedig csökken a teljesítőképesség, és a balesetveszély is rendkívüli módon fokozódik.

Már előző este ajánlott idejében lefeküdnie, ugyanis alvászavarok és álmatlanság léphet fel, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhet. A tartós fronttevékenység önt is fokozottan megviselheti ha szívbetegséggel küzd. Ebben az esetben vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek, ezért próbálja tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket, és nyugodt körülmények között tölteni a napot.

A folytatásban még ennél is nagyobb terhelés várható! Érdemes pihenni, rákészülni a még nagyobb terhelésre. A szélre érzékenyek szintén egyre nehezebben viselhetik a fokozódó panaszokat, amennyiben ön is ide tartozik, fontos, hogy a kímélő programokat részesítse előnyben.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán felszakadozik a felhőzet, és több órára kisüthet a nap, ugyanakkor elszórtan záporok alakulhatnak ki, délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Sokfelé erős, néhol viharos lesz a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 5 és 14 fok között alakulhat, továbbra is délkeleten lehet a legmelegebb.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Gyakran kimerült, fáradékony? Ezt a 6 ételt, italt érdemes kerülnie

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához