Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz csütörtök vár a magas vérnyomással küzdőkre

orvosmeteorológia, vérnyomás, fejfájás, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a napos, kellemes időben sem lesznek kevesen, akik panaszokat tapasztalnak!

Sokan nem is gondolják hogy a napkitörések is befolyásolhatják az érzékeny emberek egészségi állapotát, pedig ezek alaposan beleszólnak azokba a légköri folyamatokba, amelyek nap mint nap befolyásolják szervezetünk élettani folyamatait.

Napkitörések! Ön is veszélyben lehet? A meglepő tudnivalókat mondja el a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön nem érkezik légköri front, azonban melegfronthoz és hidegfronthoz hasonló tünetek, főleg vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek. A nagy napi hőingás országosan megterhelő lehet!

Reggel sokfelé hűvös lesz, de délután már kellemes hőmérsékletek jellemzők, nagy lesz tehát a napi hőingás. Ugyan markáns változás nem történik, a változékonyság és a hőingás többeknél okoz tüneteket.

Ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor akár migrént, fejfájást is tapasztalhat. Most a szokásosnál nagyobb hangsúlyt kell fektetni az élénkítésre, azonban kerülje a kávé és a csokoládé fogyasztását. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a fizikai és a szellemi munkavégző-képeségét is, délután a napsütés már sok esetben ellensúlyozhatja a panaszokat.

Helyenként kifejezetten hideg lesz a hajnal, ezeken a területeken pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknek felerősödhetnek a tüneteik. Reggel érdemes könnyedén, tehermentesen átmozgatni a sajgó testrészeket. Napközben aztán gyorsan szűnnek a panaszok, gyors melegedés várható. Ezzel együtt viszont a vérnyomás- és keringési panaszok fokozódhatnak kissé, ezért amennyiben érintett, akkor ebben az időszakban lehetőleg próbálja kerülni a nagyobb megerőltetéseket.

UV-sugárzás

Az UV-sugárzás a tartósan napos tájakon átmenetileg elérheti az erős fokozatot! Az érzékeny bőrűek már 10 perc alatt is leéghetnek. Ők és a gyerekek használjanak minimum 40-es, mások legalább 30-as faktorszámú fényvédő szereket, és 11 és 15 óra között húzódjanak árnyékos helyre.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön is napos-gomolyfelhős időre készülhetünk. Egy-egy gyenge zápor néhol nyugaton fordulhat elő. Helyenként élénk lehet az északi-északnyugati szél. Hajnalban a fagyzugos helyeken gyenge fagy előfordulhat. Napközben 13-18 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mitől fáj a hátam meg a derekam? A D-vitamin ebbe is erősen beleszólhat

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#hátfájás

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához