Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz csütörtök vár az ízületi problémákkal küzdőkre

reuma, ízületi fájdalom, gyulladás, kopás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az egyik napról a másikra történő intenzív változások sokak szervezetét kikészítik!

Az idei tél-tavasz átmenet - egyébként is minden évben nehéz időszak az idén, különösen az e heti események miatt különösen kritikusan alakul. Sokan magukat hibáztatják a nehézségekért, pedig sokkal összetettebb okok vannak a háttérben!

Álmos? Fáradt? Kedvetlen? Emiatt van! Az okokat és lehetőségeket is elmagyarázza a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön az előző naphoz hasonlóan melegfronti tünetek léphetnek fel az arra érzékenyeknél, amik most már akár kifejezetten intenzívek is lehetnek. A tartós igénybevétel több tünetet okozhat, ez pedig jelentősen rontja a komfortérzetet.

A talaj közelében és a magasabb légrétegekben is erős melegedés zajlik rövid idő alatt, helyenként ismét eléri a hőmérséklet a 20 fokot. Az egyre melegebb időhöz köthetően tartós tünetekre számítsanak az érzékenyek.

Most is igaz, hogy reggel az ízületi problémákkal élők végtagfájdalmakkal ébredhetnek, melyeken segíthet egy rövid reggeli torna. Emellett migrént is tapasztalhat, és mivel ez tartósan fennáll, az egész napjára negatívan hathat. A fáradtságérzet, a tompaság, a koncentrálásbeli panaszok szintén gyakoriak lehetnek. Az emésztését ne terhelje meg, válasszon könnyű, kevésbé fűszeres fogásokat. Különösen kerülendők most a puffasztó ételek, például a karfiol, a karalábé, a kelbimbó.

Szabadtéri tevékenységek

A felhős időben lehangolt lehet, és habár nem lesz hideg, csak a rövid napos időszakokban lesz jellemző, hogy kellemesebben alakul a hőérzet. A szél is csökkenti az érzett hőmérsékletet, egyes kinti programok során zavaró lehet. Az esernyőket célszerű kéznél tartani.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön a felhős időben rövid napos időszakokra számíthatunk. Délutántól egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor. Többfelé élénk, délnyugaton erős lesz a déli-délnyugati szél. Hajnalban -5, +6 fokig csökken a hőmérséklet. Elsősorban északon, északkeleten várható még fagy. A délután már enyhébb lesz, 9 és 20 fok között alakulhatnak a maximumok. Nyugaton, délnyugaton érhetjük el a 20 fokot.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hallott a csendes szívrohamról? Ezzel az 5 hétköznapinak tűnő panasszal jelez

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához