Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehezen indul a hétfő a migréneseknek

fejfájás, vérnyomás probléma, front, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a melegedésre érzékenyeknek különösen erős panaszaik lehetnek hétfőn!

Az erős hidegfront utáni szokatlan humánmeteorológiai® helyzet újabb komoly terhelést ró a szervezetünkre, ami kifejezetten veszélyes a frontérzékenyek számára Hatalmas hőingás!

Nagyon megterhelő, figyeljünk rá! Fontos veszélyre figyelmeztet a meteogyógyász®!

Fronthatás hétfőn

Hétfőn nem jön markáns front, de gyenge melegfront jellegű hatás érvényesül, emellett a hideg reggel is okozhat humánmeteorológiai® panaszokat. Ingadozhat a vérnyomás, növekszik a megfázás- és a balesetveszély.

Az összetett légköri helyzet ismét tüneteket válthat ki.

A hajnali hideg miatt továbbra is jelentkezhetnek kopásos jellegű ízületi panaszok, melyek általában még délelőtt megszűnnek. Napközben folytatódik a magasban zajló melegedés, ami kifejezetten intenzívnek ígérkezik, ezért a fokozottan érzékenyek kellemetlen humánmeteorológiai® tüneteket tapasztalhatnak, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Fáradékonyabb, tompább lehet, csökken a koncentrálóképesség. A gyerekek az iskolában nehezebben tudnak összpontosítani, emellett erős fejfájást is tapasztalhatunk.

A nagy napi hőingás nem tesz jót a keringési és vérnyomáspanaszokkal élőknek, ha ön is érintett, akkor tartós tünetekre készüljön!

Milyen idő lesz hétfőn?

Hétfőre beborítanak minket a fátyolfelhők, emiatt sokfelé csak szűrt napsütésre számíthatunk, ugyanakkor északkeleten lehetnek borongósabb körzetek is. Jelentős csapadék nem valószínű, legfeljebb kisebb szitálás alakulhat ki. A déliesre forduló szelet élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. Hajnalban -3, +4 fok várható, míg napközben tovább melegszik az idő: 10-18 fok között alakul a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

5 fontos orvosi tanács, hogy elkerüljön egy újabb szívinfarktust

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához