Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ez zúdúl a derült égből a nyakunkba szerdán

orvosmeteorológia  orvosmeteo időjárás front ma eső

Átvonul felettünk egy ciklon hidegfrontja, elviszi a derűs időt, és komoly tüneteket hoz magával.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a melegfronti hatások után újabb változásra készülhetünk! A felettünk áthaladó ciklonnak a melegfrontja csak érintette hazánk területét. De a hidegfrontja telibe talál bennünket. Jelentősen átalakul a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

A meteogyógyász mutatja a változást!

Szerdán elbúcsúzhatunk a keddi napos időtől, és a ciklon átvonuló hidegfrontja veszi át az irányítást

A nyugaton már az éjszakai óráktól érvényesülő hidegfronti hatás fokozatosan halad kelet felé, északkeleten inkább csak a délutáni óráktól érvényesül a hatása. Az ismétlődő csapadék és a fényszegény időjárás is terhelő hatásként jelenik meg.

Gyakoribbá válnak a vérnyomás kiugrások, mellkasi, szédüléses tünetek is gyakrabban tapasztalhatók. Erősödnek a görcsös jellegű panaszok, az ilyen jellegű fejfájások és ízületi fájdalmak. Gyengül az immunrendszerünk, ami jelentősen növeli a felsőlégúti betegségek kockázatát. Erősödhet továbbá a szorongás, a lehangoltság, a melankólia.

Kövesse állapota változásait a Meteo Klinika Frontértesítőjében található Tünetnapló alapján. Iratkozzon fel rá ingyenesen. Frontérzékenyeknek nagyon hasznos ajándék egy meteogyógyászati vizsgálat. A frontérzékenyek a Meteo Klinikán gyógyulnak.

Szabadtéri programok

Nem kedvez az időjárás a kültéri programoknak. Több hullámban várható kiadós mennyiségű eső. Mérsékelt marad többnyire a légmozgás és a hőmérséklet sem lesz különösebben alacsony, de a borult ég mellett ezt kellemetlenebbnek érezzük. A frontérzékenyek egyébként is jobb, ha nem terhelő beltéri programokat terveznek.

Balesetveszély

Eltérő közlekedési viszonyokra számíthatunk nyugaton és keleten. Nyugaton már hajnaltól az érkező hidegfront miatti csapadék lesz a jellemző, és kevesebb lesz a pára és köd. Ugyanakkor keleten, északkeleten csak később indul meg a csapadék, de reggel még számíthatunk rosszabb látási viszonyokra. A hidegfront miatt sokan válnak feszültebbé, figyelmetlenebbé, agresszívabbá. Fokozott óvatossággal közlekedjünk!

Milyen idő lesz?

Szerdán országszerte esős időre van kilátás, a déli tájakon kiadós mennyiségű csapadék várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 10 C-fok között várható.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Antidepresszánsok: ezért nem hatnak ugyanúgy mindenkinél

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához