Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: péntektől rossz világ jön a migrénesekre

orvosmeteorológia orvosmeteo időjárás fronthatás ma meteogyógyász

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartós migrén sokak napjait megkeserítheti, és a hétvégén még romlani is fog az élettani helyzet!

A száraz, derült idő sok pozitívuma mellett nagyon megterhel sokak számára a csípős hajnal és a meleg nappal váltakozása.

Jelentős panaszokat okozhat az erőteljes napi hőingás a kedvező orvosmeteorológiai helyzet ellenére! Erről beszél a meteogyógyász® ebben a videóban

Pénteken a humánmeteorológiai helyzeten markáns hatás nem ront, a hűvös reggel okozhat némi panaszt. A pihentető időszak szombatig fog tartani, vasárnaptól megterhelőbb napok következnek!

Addig frontmentes idő várható, napközben kellemes komfortérzetre számíthat

A reggel azonban hűvösnek ígérkezik, így könnyen megfázhat, ha nem öltözik megfelelően. Emellett foltokban párássá válik a levegő, a nyirkos és hideg időben erősödnek az ízületi panaszok: a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak. Amennyiben ön is ebben szenved, akkor ha egy könnyed átmozgatással indítja a napot, vagy csalánlevélből készült borogatást alkalmaz, akkor enyhítheti a végtagfájdalmakat.

Kisebb légúti panaszok, felső légúti megbetegedések is előfordulhatnak

A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. A nagy napi hőingás azonban okozhat némi kellemetlenséget a vérnyomáspanaszokkal és a keringési rendellenességekkel élőknek, ahogy az előző napokban is tapasztalható volt.

Ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek csoportjába tartozik, akkor akár erősebb migrénre is számíthat, de a napos idő okozta kellemesebb közérzet feledtetheti ezeket a panaszokat.

Szabadtéri programok

Egy kisebb kabát, ezzel együtt vastagabb pulóver már elkél reggel, könnyen meghűlhet, ha alulöltözik. A humánmeteorológiai és az időjárási helyzet is kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak. A tiszta levegőn jólesik a séta, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is könnyen kedvet kaphat.

A sok napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, töltsön minél több időt a friss levegőn! A Kisalföldön megélénkülhet a légmozgás, ez enyhe fejfájást válthat ki, de estére mérséklődnek a tünetek.

Légszennyezettség

A reggeli ködfoltok idején átmenetileg megemelkedhet a szállópor-koncentráció, érdemes elkerülni a forgalmas közlekedési csomópontokat.

Időjárás pénteken

Pénteken kezdetben sok lesz felettünk a fátyolfelhő, de napközben már zavartalanabb napsütésre készülhetünk. Csupán hazánk keletei-északkeleti felén lesz több gomolyfelhő az égen, de csapadék ott sem valószínű. Gyenge, mérsékelt lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 6-12, délután 19-24 fok között alakul a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Gyakran fáj a feje? Próbálja ki ellene ezeket a tippeket!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához