Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: készüljön, ezeket a panaszokat hozza a csütörtök

eső, zápor, zivatar, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint kicsit sem javul az élettani helyzet, főleg a szívbetegeket éri tartósan erős terhelés!

Az idei medárdi időszak nagyon szélsőségesen indul! Nagy változékonyság, szélsőséges helyzetek jellemzik ezeket a napokat, komolyan megterhelve az időjárás érzékenyek szervezetét!

Medárdi özönvíz a frontérzékenyeknek! Az extrém helyzetet magyarázza a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön ismét fülledt, párás levegő veszi igénybe szervezetét, ezt pedig már akkor is megérezheti, ha egyébként jól viseli a frontmentes időt. A naposabb délelőttöt követően megnövekszenek a gomolyfelhők, és felhőszakadás és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak! Nagyon megterhelő a trópusi napok sora, különösen a szívbetegeknek!

Sokan szenvednek panaszoktól: a fejfájás, a kialvatlanság szinte mindennapos, a kisgyerekek nyűgösek, a türelmetlenség, ingerlékenység is általánossá vált. A záporok, zivatarok területén a fülledtség kellemetlen perceket okozhat a légzőszervi megbetegedéssel élőknek is, a viharok idején pedig az asztmások állapota is romlik. Ugyan nem várható hőség, a magas páratartalom hatására azonban több fokkal melegebbnek érezheti a levegőt, mint amilyen az valójában. A fizikai munka során hamarabb elfáradhat, légszomj, rosszullét is jelentkezhet. Az idősek, a keringési panaszokkal élők és a szívbetegek is pihenjenek sokat, különösen a legmelegebb déli órákban, a megerőltető tevékenységeket is inkább halasszák későbbre.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön, Medárd napján folytatódik a fülledt idő, a rövid napos időszakok mellett sokfelé kialakulhat akár ismétlődő jelleggel is zápor, zivatar, helyenként felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban, reggel többfelé párás, ködös időre van kilátás. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakulhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívinfarktus

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához