Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pénteken már kevesebb lehet a rosszullét

orvosmeteorológia, front, időjárás, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a további melegedés a fokozottan érzékenyeknél okozhat erősebb tüneteket!

Nagy változások zajlanak a humánmeteorológiai helyzetben, ami a hőmérséklet ingadozásában is megnyilvánul!

Kiugró vérnyomás! A frontérzékenyeket figyelmezteti a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n!

Fronthatás pénteken

Pénteken a hűvös reggelt követően gyorsan melegszik az idő, többfelé ismét 30 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk. Ezt nem mindenki bírja!

Marad a nyugodt idő, reggel viszont kifejezetten hűvös lesz, de a sok napsütés hatására a hőérzete a délelőtt folyamán gyorsan javul. Ez azt jelenti, hogy akár 15-20 fokos is lehet a pár órán belül mért hőmérséklet-különbség,

a melegedés pedig egyre több tünetet válthat ki!

Ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor akár migrént, fejfájást is tapasztalhat. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a munkavégző-képességét, várhatóan nagyobb erőfeszítésekre lesz szükség a feladatok megoldása esetén. A napsütés azonban pozitívan hat a teljesítőképességre, ellensúlyozza a panaszokat. A koncentrálóképessége jelentősen romolhat, és emiatt a munkahelyén is romolhat a teljesítőképesség.

Többfelé nagy lesz a napi hőingás, a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőkre nehéz nap vár. Amennyiben az említett csoportba tartozik, akkor próbálja fokozottan kímélni magát, és minden lehetőséget megragadni a pihenésre. A fizikai megterhelést, sportolást is kerülje, a tartós stresszmentesség pedig a következő napokban is ajánlott. Amennyiben kopásos eredetű ízületi bántalmakkal küzd, akkor szintén ajánlott arra készülnie hogy a panaszai erősödnek a reggeli órákban.

UV-sugárzás

A napos tájakon az UV-sugárzás szintje a déli órákban már elérheti a nagyon erős fokozatot, az érzékeny bőrűek már 10 perc alatt is leéghetnek. Ők és a gyerekek használjanak minimum 40-es, mások legalább 30-as faktorszámú fényvédő szereket, és 11 és 15 óra között húzódjanak árnyékos helyre.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kínzó, lüktető fejfájás - így csillapíthatjuk

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stroke

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához