Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pénteken melegfront váltja a hidegfrontot

orvosmeteorológia, köd, időjárás, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint folytatódik a frontokkal tűzdelt időszak, ezúttal egy melegfront érkezik.

Az időjárás-érzékenyek az összetett légköri helyzetben az eddigiekhez hasonló tüneteket tapasztalhatnak, de már az egészségesek állapota is romolhat. Ha ön is gyakran fáradt, kedvetlen, vagy visszatérően előjön a migrénje, ön is érintett lehet! Teljes kiszámíthatatlanság! Valóban megbolondult az időjárás!

Titkot árul el mai videójában a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Pénteken a csütörtökön átvonult hidegfront mögött egy melegfront érezteti hatását. A felhős idő a közérzeten is ront, de emellett még számos, időnként erős panasz is felléphet. A fronthatás országszerte jellemző lesz!

Sokan, az idő előre haladtával egyre többen tapasztalhatnak migrénes fejfájást, melyet az élénk, olykor erős szél még tovább fokoz. Álmatlanság, alvászavarok, nyugtalanság is jelentkezhet, jelentősen csökkenhet a koncentrálóképessége, valamint felerősödhetnek a különféle gyulladásos panaszai is. Az élénk, erős légmozgás hatására ingerlékenységet, ok nélküli feszültséget is tapasztalhat. A felhősebb idő kissé kedvetlenebbé is teheti az érzékenyebbeket.

Előző nap még hidegfront hatott a szervezetére, most egy melegfront miatt növekszik az igénybevétel, majd 24 órán belül egy újabb hidegfront érkezése várható. Ez az extrém változékonyság rendkívüli terhelést jelent, ezért próbáljon pihenni, minden szabad percében kímélje magát. Az alvásra is ajánlott nagy gondot fordítani, habár most nagy eséllyel alvászavarokkal is küzdhet.

Hajnalban sokfelé intenzívkopásos ízületi panaszok is felléphetnek, az érintetteknek javasolt egy kímélő tornával kezdeni a napot. A következő napokban rendkívül változékony időben lesz részünk, így ajánlott felkészíteni szervezetünket a folyamatos igénybevételre.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken a sokfelé párás, ködös reggelt követően napközben egy melegfront felhőzete takarja el egyre többfelé a napot, de számottevő csapadékot nem ad. A mögötte érkező hidegfront viszont az esti óráktól egyre többfelé hoz északnyugat felől csapadékot. Többfelé felélénkül a délies szél. Hajnalban -3, +5, délután 4-10 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához