Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szerdán a kettősfront még mindig sok panaszt okoz

migrén, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a továbbra is megterhelő élettani helyzetben folyamatosan kimerül a szervezet, így még a kisebb hatások is markáns tüneteket válthatnak ki.

Az időjárás-érzékenyek nehezen viselik a tartós fronttevékenységet, ami most ráadásul erőteljes panaszokat válthat ki még a kevésbé érzékenyeknél is Ha ön is álmatlansággal küzd, ingadozik a vérnyomása, vagy akár migrént vagy fejgörcsöket tapasztal, ön is érintett lehet.

Frontérzékeny, de nem tud róla? Ez nagy hiba! Fogadjon meg 3 jótanácsot a meteogyógyásztól®:

Fronthatás szerdán

Szerdán sem javul a helyzet, még mindig kettősfronti hatás érvényesül. Főként a fejfájósok számítsanak panaszaik erősödésére, a közérzet pedig általánosan romlik. A frontérzékenyként ismét igen nehéz napra készüljön. A több csapadék a nap első felében várható, de még délután is szükség lehet az esernyőre, főleg keleten, északkeleten. A hőmérséklet is visszaesik, már alig lesznek 10 fok feletti értékek, ráadásul több helyen feltámad a szél. Számítson arra, hogy egyre jobban kimerül a szervezete!

Napközben végig, és a következő napokban is tartós fejfájásra számíthat akár meleg-, akár hidegfrontérzékeny, mindez pedig általános közérzetére is negatívan hathat. A jelentkező tünetek még az esti órákban is jellemzőek lehetnek, illetve hullámzó intenzitással tapasztalhatja őket. Eleinte a migrén is ronthatja a közérzetét, majd egyre inkább a görcsös fejfájás lesz jellemző.

A keringési panaszokkal élőknek különösen nehéz most ez az időszak. A rosszullétek ugyan kissé ritkábban jelentkezhetnek, de a szédülés még midig többször felléphet. Az alvásproblémák csak kissé mérséklődnek, és a következő napokban is felerősödhetnek. Érdemes folytatni a kímélő étrendet, és kerülni a túl zsíros és fűszeres fogásokat, valamint a szokásosnál valamivel több folyadékot, lehetőleg vizet fogyasztani.

Szabadtéri tevékenységek

A komfortérzeten a nyirkos, csapadékos idő is ront, a hőérzete pedig még a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat a megerősödő szél miatt. Szükség lesz az esernyőkre és a réteges öltözetre, könnyen megfázhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához