Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szerdán nehéz nap várhat a szívbetegekre

mellkasi nyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint fokozódó panaszokra kell készülni, amik a következő napokban is fennállhatnak!

Az időjárás-érzékenyek frontátvonuláskor másokhoz képest jelentősen erősebb tüneteket tapasztalhatnak. Ha önnél is gyakori fejfájás, görcsök, emésztési vagy vérnyomásproblémák lépnek fel, ön is érintett lehet.

Jön a front és vele az elviselhetetlen fejfájás? Nézze meg erről a meteogyógyász® tanulságos videóját:

Fronthatás szerdán

Szerdán országszerte hidegfront okoz erős humánmeteorológiai® tüneteket az érzékenyeknél. A lehűlés több naposnak ígérkezik, a front miatt pedig sokáig nem pihenhet a szervezet.

Kínzó, görcsös fejfájás léphet fel, ingerlékenyebbé, nyugtalanabbá válhat, a gyerekek kezelhetetlenebbek lehetnek. A fej görcsei mellett más izomgörcsök is jelentkezhetnek, egyes kismamáknál szintén fokozott görcshajlam léphet fel.

A szív- és keringési rendszer panaszaival élőkre is nehéz nap vár, a hirtelen változás nagyon megterhelő: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet okozhat. Napközben lehetőleg kerülje a megterhelő feladatokat, nagyon fontos a sok pihenés! A markáns hatások igénybe veszik szervezetét, a lehető legtöbb nyugalom javasolt: a felesleges idegeskedés, stressz kerülendő.

A tartósan frontmentes időszakot követően a fronthoz köthető panaszok a megszokotthoz képest intenzívebbek lehetnek!

Szabadtéri tevékenység

Az érkező hűvösebb levegő és az erős szél miatt csökken a hőérzet, kellemetlen lehet a szabadban tartózkodni. A szél miatt itt is ajánlott réteges öltözetet választani, kis eséllyel záporok is előfordulnak, ezért az esernyőkre is szükség lehet, nagyobb valószínűség szerint keleten.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához