Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton ezeket a tüneteket okozhatja a hőség

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, front, fronthatás, idpjárás-érzékenység, kánikula, fejfájás, szívbetegség, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ismét egy nagyon megterhelő időszak előtt állunk, újabb hőség vár ránk!

Valóban extrém helyzet alakul! A hétvégén még csak "bemelegítést" kapunk a 32-38 fokkal, de ez a következő napokban tovább emelkedik, komolyan veszélyeztetve egészségi állapotunkat. Itt a pokol! Mindenki veszélyben!

A még brutálisabb hőhullámról a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n!

Fronthatás szombaton

Szombattól erős felmelegedés kezdődik, az idei év eddigi legerősebb hőhulláma várható. Napról napra fokozódik a hőterhelés, ajánlott felkészíteni a szervezetet!

Szombaton és még több napig ugyan elkerülik a frontok a Kárpát-medence térségét, de erős melegedés zajlik. Többeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, egyre kevésbé lesz jellemző a pihentető alvás, inkább csak a hűvösebb völgyekben. Napközben előfordulhat, hogy kevésbé tud majd koncentrálni, fáradtnak, tompának érezheti magát. A legnehezebben az idősek és a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők, valamint a vérnyomáspanaszokkal élők viselik a nagy meleget, de mindenkit megterhel a rekkenő hőség.

Sokan töltik idejüket a szabadban, azonban komoly veszélyeket rejt magában a tartós nagy melegen tartózkodás. Elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadék pótlása, melyet az izzadás során veszít. Testtömegtől függően 3-4 liter javasolt, legjobb szénsavmentes ásványvíz, gyümölcstea formájában. Az alkohol tilos a hőségben, emellett a koffeintartalmú italok sem tesznek ilyenkor jót. Az ásványi sók pótlásáról is gondoskodjon, emellett kerülje a gyomrot megterhelő túl zsíros, fűszeres ételeket. A kánikulában a legtöbben a friss salátákat, gyümölcsöt, zöldséget kívánják, a hús helyett pedig inkább a halat részesítse előnyben!

Balesetveszély

A közlekedésben a figyelmetlenség, a türelmetlenség növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, iktasson be hosszabb pihenőket az út során, vezessen lassabban, tartson nagyobb követési távolságot! Az erős napsütés időnként elvakíthatja a járművezetőket, célszerű bekészíteni egy napszemüveget! Ne hagyjon kisgyermeket és élő állatot az autóban, még rövid időre sem!

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton szinte zavartalan lesz a napsütés, esni nem fog. A déli, délkeleti szél a Dunántúl északi felén élénkülhet fel, erős széllökés néhol északnyugaton lehet. 30-35 fok között alakul a csúcshőmérséklet, legfeljebb az Északi-középhegységben maradhat 30 fok alatt a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Magas vérnyomás: 7 módszer, amivel az orvos szerint is csökkentheti otthon

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívinfarktus

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához