Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden a hidegfront ezeket a panaszokat okozhatja

orvosmeteorológia, hidegfront, szívinfarktus, szívbetegek

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint újabb front válthat ki tüneteket, szerdán pedig tovább romlik az élettani helyzet.

Nem bizonyult tartósnak a péntek-szombati viharos hidegfront utáni nyugodtabb humánmeteorológiai helyzet! Már megint frontok a frontérzékenyeknek!

Frontfilm a Meteo Klinika TV-n! A meteogyógyász® részletes tájékoztató videója!

Fronthatás kedden

Kedden egy gyenge hidegfront alakítja az időjárást, ami aznap át is halad felettünk. A szabadban csökken a hő- és komfortérzet, kissé fokozódik a fülledtség, helyenként kialakulhatnak záporok.

Átmenetileg megnövekszik, majd északnyugat felől csökken is a felhőzet, illetve megerősödik a szél, nagyon összetett légköri helyzetre kell készülni!

A fokozódó görcshajlam nem csak izom- és hasi görcsök, hanem görcsös fejfájás formájában is jelentkezhet. A középső országrészben és a Dunántúlon ezek a tünetek még intenzívebbek lehetnek, és mellettük még ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. A szívbetegek állapotában szintén előfordulhat romlás (de inkább csak kisebb mértékben), esetükben pihenés, a megterhelő tevékenységek kerülése javasolt. Estétől egy újabb, erősebb hatás fog érvényesülni, ezért kevésbé pihentető alvásban lehet részünk, fokozódó ingerlékenységgel is számolni kell.

Szabadtéri tevékenységek

A szabadban sokfelé csökken a komfortérzet, illetve az érzett hőmérséklete is a mért értékek alatt alakulhat. Különösen a Kisalföldön fontos az előző napokhoz képest vastagabb öltözet, habár nagy lehűlés nem várható. Vigyen esernyőt, nem kizárt, hogy elkapja majd egy zápor.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden már több gomoly- és fátyolfelhő lehet felettünk, és egy hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak. Az északnyugatira forduló szelet sokfelé kísérhetik élénk, erős, néhol akár viharos lökések. A legmelegebb órákban 25 és 32 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyszerű módszerrel leellenőrizheti a kezéről, hogy elég vizet iszik-e?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#hidratáltság

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához