Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vasárnap már szinte mindenkinek lehet valamilyen panasza!

2023.04.08.
fejfájás, migrén, fáradtság, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a kimerítő napom még nem értek véget, tovább tart a frontos időszak!

A már tartósan térségünkben uralkodó, nagyon szeszélyes időjárásnak egyik legsúlyosabb következménye az alvásminőség leromlása, ami nem csak önmagában megjelenő probléma, hanem számos módon befolyásolja, különösen az időjárás-érzékenyek egészségi állapotát! Ön hányszor nem alszik jól? Nagyon vigyázzon! Az összefüggéseket magyarázza el a meteogyógyász®!

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül, de napközben fokozatosan gyengül ennek mértéke. A frontmentes idő még várat magára, folytatódik tehát a napok óta tartó megterhelő időszak.

Ahogy eddig is, most is gyakoriak lehetnek az ízületi panaszok, különösen akkor, ha kopásos eredetű bántalmakkal küszködik. Ebben az esetben különösen ügyeljen arra, hogy folyamatosan melegen tartsa végtagjait, és tornáztassa át tehermentesen az ízületeket.

Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, de estétől a közérzete várhatóan javulni fog, mérséklődnek majd a tünetek. A fejfájósok panaszai tartósak, most sem várható, hogy tünetmentesen vészeljék át a hét utolsó napját. Húsvét idején az étkezésben fontos mértékletességet tartania, ne terhelje még ezzel is szervezetét. A húsok közül inkább a soványabbakat, a sonkának a kevésé zsíros részét válassza, illetve szerepeljen a menüben több könnyen emészthető zöldség, gyümölcs.

Nagyjából egy hete rendkívül megterhelő időszak köszöntött ránk, így még akkor is tapasztalhat rosszullétet, ha nem kifejezetten frontérzékeny.

Balesetveszély:

A közlekedés során a nedves útszakaszok veszélyt jelentenek: megnövekszik a féktávolság, ezért tartson nagyobb követési távolságot és a haladási sebességet is ajánlott mérsékelni. Az élénk oldalszél ronthatja a menetstabilitást, és gyakran találkozhat ingerlékeny, türelmetlen sofőrökkel is.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához