Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha csütörtökön sem lesz jól

orvosmeteorológia, front, fejfájás, napsütés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az idő kellemes, de egyeseknél tovább erősödhetnek a tünetek!

Nem győzzük mondani, hogy a légköri hatások mennyire sokrétűek, és milyen, sokszor nem is gondolt következményekkel járhatnak. Az átvonul hidegfront utáni helyzetben is ilyenekre kell számítanunk! Veszélyek a hidegfront után! Fontos tudnia!

Veszélyes tévhiteket is eloszlat mai videójában a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön igazi május végi, mérsékelten meleg, kissé fülledt időre készülhetünk, ismét lesznek helyek, ahol 26, 27 fokot mérhetünk. Zápor, zivatar egy-két helyen fordul elő. A légköri helyzet azonban összetett lesz, emiatt az időjárás-érzékenységi problémák is többeknél felerősödhetnek!

Frontmentes marad ugyan az idő, de amennyiben az arra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor enyhébb migrént, illetve nagyobb eséllyel koncentrálási panaszokat tapasztalhat. A figyelemzavarokkal összefüggésben csökken a teljesítőképesség, tompaságot vehet észre magán. Ezzel együtt a magas páratartalmú levegő is okozhat kellemetlenségeket, és nem csak abban az esetben, ha légzőszervi megbetegedéssel él. Sokaknál gyakori lehet a légszomj, a nyomottságérzés, az idősek és a szívbetegek számára különösen megterhelő ez az időszak. Viharok környezetében ingadozhat a vérnyomása is, amennyiben hajlamos erre, akkor fokozottan kímélje magát!

A zivatarok területen az asztmatikus panaszok felerősödésére lehet számítani, az érintetteknek ajánlott ebben az időszakban zárt helyen tartózkodni és lepihenni.

Szabadtéri tevékenységek

A fülledtség mellé viszonylag magas hőmérsékletek is társulnak, így fokozódik az izzadás. Ha műszálas, rosszul szellőző ruhát választ, akkor a bőr nem tud levegőzni, ez pedig akár rosszulléthez, szédüléshez is vezethet. A záporok miatt érdemes kéznél tartani az esernyőt.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős idő mellett leginkább a keleti országrészben fordulhatnak elő záporok, helyenként zivatarok. Az északias szél többfelé megélénkül. Hajnalban 9-15, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ingadozó vérnyomás - az orvos szerint eddig számít normálisnak

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#orvosmeteorológia

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához