Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vérnyomás ingadozást okozhat a szombati front

orvosmeteorológia, fejfájás, ingerlékenység, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az érkező front ronthatja a legtöbbünk állapotát, több panaszt okozhat.

Az időjárás-érzékenyek a fronttal terhelt napokon többnyire markánsabb tüneteket tapasztalnak, és a közérzetük is romlik. Ha önnél is jelentkezik fejfájás, lehangoltság vagy esetleg rosszullét, ön is érintett lehet.

A frontérzékenyeknek különösen oda kell figyelniük az okos hőmérséklet beállításra! Fontos tudnivalók a meteogyógyász® mai videójában:

Fronthatás szombaton

Szombaton erősebben a nap második felétől hidegfronti hatás érvényesül. Nem lesz markáns, de hirtelen változás okozhat kellemetlenségeket. Elsősorban a fejfájása erősödhet fel, és a vérnyomása is ingadozhat!

Ha az érzékenyebbek közé tartozik, akkor önnél is enyhe fejfájás léphet fel, a fejfájást pedig a megélénkülő szél átmenetileg fokozhatja. Jó hír viszont, hogy reggel kipihentebben ébredhet, a napok óta tartó alvászavarok háttérbe szorulnak. A vérnyomása főleg a nap második felében ingadozhat, estére sem várható, hogy számottevően mérséklődnek ezek a tünetek.

A helyenkénti csapadék és a hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok továbbra is felerősödhetnek. Az élénk szél által érintett tájakon nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is.

Szabadtéri tevékenység

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, alacsony a komfortérzet és továbbra is fennáll a megfázás veszélye, habár a reggeli hőmérséklet az előzőeknél alacsonyabban alakul. Réteges, az előző napokhoz hasonlóan vastagabb öltözet javasolt.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához