Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vérnyomásproblémákat, rosszulléteket hozhat a péntek

alacsony vérnyomás, szédülés

Az időjárás-érzékenyek helyzetét most a melegfronthoz hasonló idő ronthatja.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a fokozottan érzékenyek továbbra sem maradnak tünetmentesek, sőt, kissé még erősödhetnek is a panaszaik. Az időjárás-érzékenyek a kellemesnek tűnő időszakban is gyakran átélhetnek kellemetlen órákat, napszakokat. Ha ön is vérnyomás-ingadozást, mellkasi panaszokat, rosszulléteket tapasztal, akkor ön is érintett lehet. Minden vizsgálat szerint egészséges, mégis romokban az egészsége, ha jön a front.

Ezzel foglalkozik mai videójában a meteogyógyász®, itt megnézheti:

Fronthatás pénteken

Pénteken még mindig frontmentes idő lesz. Ez sokak számára kedvező, azonban az eltérő mértékű időjárás-érzékenység miatt egyénenként változhat az állapot és a közérzet. A délutáni meleg és a napsütés a legtöbbünknek kellemes, és a komfortérzet is megfelelő, azonban sokan vannak olyanok is, akik nehezen viselik a nagy napi hőingást - ők délelőttönként intenzív vérnyomás-ingadozást tapasztalnak. A szívbetegek és az idősek is nehezebb órákat élhetnek át ilyenkor, ebben az esetben önnél is akár szédülés és rosszullét is felléphet. Az ízülti bántalmak is mindennaposak, a reggeli kímélő átmozgatás szinte elmaradhatatlan ebben az időszakban.

A vérnyomásproblémákkal élők is sokan nehezebb időszakot élnek át, hiszen ezek a rosszullétek az egész napot nehezebbé tehetik. A legtöbben arra panaszkodnak, hogy hiába múlt el délutánra a kellemetlenség, másnap délelőtt már ismét, hasonló intenzitással jelentkezik. Ha migrénes akkor szintén az átlagosnál gyakoribb és intenzívebb tünetekre számítson.

Szabadtéri tevékenységek

Reggel nagy a megfázásveszély, délután viszont sokkal melegebb van, ezért javasolt törekedni a jól variálható öltözetre. A párás, nyirkos időszakokban a mért értékeknél alacsonyabbnak érezheti a levegő hőmérsékletét.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához