Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: meglátogat minket a tavasz karácsony másnapján, kedden

időjárás, orvosmeteo, jó idő

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egy hétig sem tágít a rendkívüli időjárás!

Példátlan humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet alakult ki! Decemberi helyett március végi időjárás tört ránk.

Tíz fokkal a normális felett! Tavaszi hőhullámban van részünk! A meteogyógyász a Meteo Klinika TV-n!

Példátlan humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet alakult ki az év végére. A március végét idéző hőmérsékletek tartósan 8, 10 fokkal az ilyenkor szokásos értékek fölé emelkednek, ami rendkívüli pozitív hőanomália. Ez alól az északkeleti országrész jelent némileg kivételt, errefelé kevésbé lesznek ilyen kiugró értékek.

Vegyesek ennek a meteogyógyászati következményei. Mindenesetre nagyon jól mutatja az időjárásunk nagymértékű megváltozását, extrémebb jellegét.

Jó vagy rossz ez a tavaszias idő?

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy az ilyen fokú eltérés a normálistól nem előnyös. És nem is tud, főleg az időjárás érzékeny emberek szervezete könnyen átállni ezekre a körülményekre. Több napig is eltarthat a nehezebben alkalmazkodóknak hogy ki tudják használni ennek a tavaszias időnek az előnyeit. Közben még a fejfájósok, keringési problémások sok tünetet tapasztalhatnak, amit az erős lökésekkel kísért szél tovább fokozhat.

Mindenesetre aki tudja használja ki napos, szokatlanul enyhe idő pozitív hatásait, menjen ki a szabadba, erősítse az immunrendszerét, javítsa a kedélyállapotát.

Szabadtéri programok

Nyugodtan mondhatjuk: irány a szabad! Amint feloszlik a helyenkénti reggeli köd, több órás napsütésre, csapadékmentes időre és példátlanul magas hőmérsékletekre számíthatunk. A hőérzetünket azért jelentősen csökkentheti a megerősödő, helyenként erős lökésekkel kísért szél. Öltözzünk okosan, és használjuk ki a napos órákat!

Balesetveszély

Nagyon sokat javulnak a közlekedési feltételek. Az egyetlen zavaró tényező a hajnalban képződő köd, ami az ország legnagyobb részén hamarosan feloszlik. Inkább a szembesütő nap vakíthatja a közlekedőket.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Bejgli, mák és dió: ezért annyira egészségesek!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához