Ezeket látta már?

Összeesett a 87 éves bácsi az utcán, egy szabadnapos szekszárdi tűzoltó és egy buszsofőr segített rajta

tűzoltó, sürgősségi, újraélesztés, baja

Nem sokon múlt a tragédia.

Tóth Attila tűzoltó őrmester a napokban párja nagymamájával indult haza a bajai kórházból, amikor egy utcán fekvő férfira, és egy mellette térdelő buszsofőrre lett figyelmes. A szabadnapos, szekszárdi hivatásos tűzoltó azonnal a 87 esztendős férfi segítségére sietett, és a busz vezetőjével rögtön megkezdték az életmentő beavatkozást, miután az idős ember semmilyen életjelet nem mutatott. - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oldalán.

A posztból kiderült, hogy egy járókelő tárcsázta a központi segélyhívószámot, és a mentősök instrukcióit folyamatosan tolmácsolta az életmentőknek. Attila a busz vezetőjével felváltva, mellkaskompressziókkal igyekezett biztosítani az eszméletlen férfi keringését a mentők kiérkezéséig. A mentőszolgálat munkatársai több mint 40 percen keresztül küzdöttek a beteg életéért, és végül stabil állapotban szállították őt kórházba.

Másfél nappal később, a mélyaltatásból ébredő idős férfi első gondolatát a lányának címezte: „De jót aludtam kislányom.”

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: https://www.facebook.com/bmokf.hivatalos