Ezeket látta már?

Padlógázzal hajtott a bipoláris zavarral küzdő ápolónő a kereszteződésbe, ami ezután történt, arra nincsenek szavak

baleset, bipoláris zavar, ápolónő, halál

Körülbelül 210 km/órás sebességgel hajtott az ápolónő, amikor egy zsúfolt kereszteződéshez ért.

Megközelítőleg óránként 210 kilométeres sebességgel haladt az az ápolónő, akit gyilkossággal vádolnak, a hat halálos áldozatot követelő Los Angeles-i tűzvészes autóbaleset kapcsán. - írja a híradó.hu.

A 37 éves Nicole Lintonról azt feltételezték, hogy jóval kevesebb, csak 145 km/órás sebességgel hajtott, mikor a forgalmas kereszteződéséhez ért. Azonban a most benyújtott iratok szerint legalább 5 másodpercig teljes padlógázt nyomott, mielőtt szándékosan a La Brea és a Slauson sugárutakra hajtott még augusztusban.

Egy kismama és a 11 hónapos kisfia is életét veszítette a balesetben

Az ügyészek a biztonsági kamerák felvételeire, és az autóból származó adatokra hivatkozva cáfolták a korábbi állításokat, miszerint a nő elvesztette az eszméletét, ezért hajtott a kereszteződésbe. A most nyilvánosságra hozott dokumentumokból kiderült, hogy az ápolónő „teljes mértékben uralta a kormányzást, fenntartotta a kormánykerék dőlését, hogy autója egyenesen a zsúfolt kereszteződés felé haladjon”.

Az ápolónőt hatrendbeli gyilkossággal, és ötrendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. A balesetben elhunyt egy terhes asszony, a párja és a 11 hónapos kisfia. Az ápolónő ügyvédei még a múlt hónapban nyújtották be azokat az orvosi nyomtatványokat, amelyből kiderült, hogy a nő bipoláris zavarral küzd. Ebben szerepelt, hogy az orvosok szerint a nővér feltehetően azért hajtott padlógázzal a kereszteződésbe, mert elvesztette az eszméletét.

Mi a bipoláris zavar?

A bipoláris zavar mániás és depressziós epizódok váltakozásából áll. Ezek az időszakok intenzívebbek, mint a legtöbb embernél általánosan tapasztalható hangulat-ingadozások. A betegség diagnosztizálásához egyrészt legalább 7 napig kell az embernek a mániás időszakot tapasztalnia, vagy ha nem is tart egy hétig, a tüneteknek olyan súlyosnak kell lenniük, hogy kórházi kezelést igényeljenek. Emellett depressziós epizód tüneteit is kell produkálnia legalább 2 hétig.

A mániás epizód tünetei:

  • fokozott önértékelés
  • sok energia, kevés alvás
  • agresszió
  • gyors gondolkodás, gyors beszéd
  • depressziós epizód tünetei
  • szomorúság
  • ingerlékenység
  • bűntudat
  • szégyenérzet
  • reménytelenség
  • kevés energia, alvási problémák

Kevésbé általánosnak mondható kísérőtünetei a bipoláris zavarnak a szorongás, kábítószer használata, túlzott alkoholfogyasztás, étkezési zavarok, mániás szakaszban téveszmék arról, hogy másokhoz képest különleges képességekkel rendelkeznek, depressziós fázisban pedig olyan érzés is kialakulhat, mintha az illetőt valaki követné.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: híradó.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához