Ezeket látta már?

Alig tűnt fel az Eris, máris itt egy újabb koronavírus variáns! Ezek a Pirola tünetei

Pirola koronavírus új mutáció varians

Az új koronavírus-mutáció már 15 országban jelent meg. a Pirolát a hét megfigyelés alatt álló variáns egyikének nyilvánította.

Magyarországon augusztus végén azonosították a koronavírus új variánsát, az Erist, ehez képest gyorsan megjelent az újabb mutáció a Pirola, vagy más néven a a BA.2.86 variáns. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Pirolát a hét megfigyelés alatt álló variáns egyikének nyilvánította, ez a nyomkövetési rendszerük háromfokú skáláján a legalacsonyabb szint.

A Pirolát eddig 15 országban azonosították: az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Dániában, Franciaországban, Németországban, Svédországban, Spanyolországban, Portugáliában, Izraelben, Ausztráliában, Thaiföldön, Dél-Koreában, Japánban és a Dél-afrikai Köztársaságban.

Egyelőre nem tudnak eleget a Pirola variánsról ahhoz, hogy megmondhassák, milyen hatásai lehetnek, és felülmúlja-e az utóbbi időszakban megjelent variánsokat. Az Independent megírta, hogy az eddig azonosított eseteknék a Pirola milyen tüneteket okoz:

  1. Orrfolyás
  2. Fejfájás
  3. Fáradtság (enyhe vagy súlyos)
  4. Tüsszögés
  5. Torokfájás

A New Scientist szerint három további tünetről is gyakran számoltak be a víruson átesett betegek, többeknél

  • hasmenést,
  • szemirritációt
  • és kiütéseket is okozott.
  • Pfizer és a Moderna már jelezte: frissített vakcináik a korai vizsgálatok alapján az Eris és a Pirola ellen is védelmet nyújthatnak.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

NNGYK: 10 magyar városban is több covid fertőzöttre lehet számítani

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

koronavírus

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához