Ezeket látta már?

Sose találná ki: ez a konyhai tárgy terjeszti a legtöbb fertőzést otthon!

fertőzés baktérium szennyezett konyha fűszertartó

A vágódeszka, a mosogatószivacs és a piszkos szemetes is elbújhat mellette.

A legújabb amerikai kutatások szerint a fűszertartók sem a tiszták, olyannyira, hogy a szakértő azt javasolja, főzés után azokat is tisztítsuk meg.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának Élelmiszer-biztonsági és Ellenőrzési Szolgálata (FSIS) megbízásából készült az a kutatás, amit a SkyNews szemlézett, amiből kiderült, hogy a fűszertartók olyan piszkosak lehetnek, hogy fertőzést is okozhat, ha nem takarítjuk rendszeresen őket.

A kutatásban résztvevőket hamburgerpogácsa készítésére kérték fel úgy, hogy a pulykahúsba egy MS2 nevű anyagot rejtettek, ami az egészségre ártalmatlan, de azt nyomon tudták követni, hogy milyen eszközökre, hova került belőle a főzés során. Megnézték a vágódeszkákat, a csapokat, a szivacsokat, a késeket, amiket ugyan elmostak, de még így is találtak szennyeződést rajtuk. A fűszertartókat viszont senki nem tisztította meg, így azoknak a 48 százalékán találtak az MS2 nevű anyagból.

A Rutgers Egyetem élelmiszertudományi tanszékének professzora ez miatt felhívta a figyelmet, hogy azokat a dolgokat is tisztítsuk meg a főzés után, amik eddig esetleg nem voltak a rutin részei, mint amilyenek a fűszertartók.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hányingere van? Ha ilyen tünetek jelentkeznek mellette, feltétlen menjen orvoshoz!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

kórokozó

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához