Ezeket látta már?

Tömeges ételmérgezés: romlott ételt kaptak egy budai kórház betegei

ételmérgezés,  Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórház

A tünetek különböző osztályokon kezelteknél és dolgozóknál közel azonos időben jelentkeztek.

Tömeges rosszullétről számolt be a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházában a hétfői ebéd után: több tucat ember lett rosszul az intézmény szerződéses beszállítójának, a P. Dussmann Kft. által szállított étel fogyasztása után. A tünetek különböző osztályokon kezelteknél és dolgozóknál közel azonos időben jelentkeztek, ami arra utal, hogy valószínűleg nem más forrásból származik a probléma. A Szent Imre Kórházban összesen 678 ágy van, ami átlagos kihasználtsággal számolva legalább 440 betegre terjed ki. Ezen kívül az alkalmazottak közül is többen érintettek lehetnek. Legalább 36 betegnél jelentkeztek enyhe hasmenéses tünetek a hétfői ebéd elfogyasztása után, melyet különböző osztályokon fekvők és dolgozók egyaránt fogyasztottak. A kórház azonnal reagált, és leállította az ételosztást, miután a minőségi probléma kiderült – írta meg a Magyar Hang.

A P. Dussmann Kft. élelmezési ágazatának igazgatója, Varga Krisztián megerősítette, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórház konyhájáról szállították az ételt a Szent Imre Kórházba, és jelenleg vizsgálják az esemény körülményeit. Az érintettek jelenleg jó állapotban vannak, és az esetet jelentették a hatóságoknak.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ételmérgezés: oka, kialakulása, tünetei és kezelési módja

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

ételmérgezés

Forrás: Magyar Hang
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához