Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: migrénnel, fáradtsággal és szorongásos panaszokkal számolhat vasárnap

vasárnap időjárás, fronthatás, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a lassan távozó frontnak egyre inkább a hidegfronti jellege erősödik.

Lassan távozik és jellegében is átalakul a szombati kettősfront! Vegyes hatásokra számíthatnak a frontérzékenyek a folytatásban!

Egyre inkább hidegfronti jelleget ölt a távozó front, átalakuló meteogyógyászati helyzet várható:

Vasárnap még érezni fogjuk a lassan távozó szombati front hatásait. A kettősfronti jelleg viszont egy inkább hidegfronti jelleget ölt.

Legtovább a keleti országrészben érvényesülnek a fronthatások. A front mögött változik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet, kisüt a nap és csökken a csapadék valószínűsége. Ugyanakkor sokfelé megerősödik az északnyugati szél, ami egyrészt jelentősen csökkenti a hőérzetet, másrészt erős idegrendszert terhelő tényező. Kedvező hatása a tisztább levegő és az átmenetileg csökkenő pollenkoncentráció.

Kezdetben az elhúzódó keringési és görcsös panaszok lesznek dominánsak, sokan válnak feszültebbé, izgatottá, egyeseknél szorongásos reakciók is felléphetnek. A migrénes fejfájások kerülnek előtérbe, és gyakrabban jelentkezik szokatlan fáradtság, energiátlanság. Csak lassan fokozzuk szervezetünk terhelését, de érmes kicsit a szabadban tartózkodni a napos órákban.

Milyen idő lesz vasárnap?

Vasárnapra a szombati front átvonul fölöttünk, majd felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Északkeleten, keleten azonban továbbra is számíthatunk záporokra. Feltámad az északira-északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérsékletet a sokéves átlag körül, 10 és 17 fok között alakul.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ingadozó vérnyomás: eddig számít normálisnak az orvos szerint

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

ingadozó vérnyomás

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához