Ezeket látta már?

Szaloncukorral és lencsével várják a véradókat az ünnepi időszakban

véradás, szaloncukor, ünnep, karácsony, országos vérellátó szolgálat

Az ünnepek előtti és a két ünnep közötti véradásra biztatja az embereket az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ).

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) hétfőn eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a vérkészlet biztonságos szinten tartása érdekében az ünnepek alatt is folyamatosan várják a segíteni vágyókat minden munkanapon. Az OVSZ kiemelte, hogy az egészségügyi intézményekben és a betegellátásban az ünnepi időszakban is nélkülözhetetlen a folyamatos vérellátás, így elengedhetetlen a véradók támogatása.

Tavaly a két ünnep között összesen 4940 véradás történt, és a legtöbbet használt vérkészítményből, a vörösvérsejt-készítményből 5900 egységet szállítottak ki. Az idei évben ugyanebben az időszakban csak 3 munkanap áll rendelkezésre a véradások lebonyolításához, így az OVSZ az átlagosnál több véradó segítségére számít.

Az OVSZ kiemelte, hogy mind intézményeikben, mind kitelepült véradásaikon teljes csapattal várják a segíteni vágyó donorokat. A véradók számára az OVSZ december 18. és 24. között egy csomag szaloncukorral kedveskedik, és az újév előtti napokban a hagyományos szerencsehozó lencsével várja az önzetlen adományozókat.

A véradási időpontok és helyszínek listáját az érdeklődők az OVSZ honlapján, az www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon találhatják meg - olvasható a közleményben. Az OVSZ arra buzdít mindenkit, hogy segítsenek a vérkészlet fenntartásában, és vegyenek részt a véradásokon az ünnepi időszakban is.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Legyen olyan, mint egy akcióhős: egyszeri véradással három életet is megmenthet

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Tünetkereső, tünetellenőrző alkalmazás Tünetkereső, tünetellenőrző alkalmazás Forrás: EgészségKalauz



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

véradás

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához