Ezeket látta már?

Újra hozzáférhető egy életmentő vakcina

harmadik oltás, emlékeztető oltás, terhesség, pfizer, vakcina, koronavírus

A gyógyszer a véralvadáshoz szükséges hatóanyagokat tartalmaz.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) adta hírül egy közleményben, hogy a vérzések kezelésére, megelőzésére használt Haemocomplettan P injekciós és infúziós oldat újra elérhető.

A gyógyszer forgalmazását még június 14-én függesztették fel, ugyanis a P100513554-es és P100542545-as gyártási számú tételeknél minőségi hiba gyanúja merült fel. A gyártó ezt követően vizsgálatot indított, és csak a 2023. május 11. után gyártott tételeket engedte piacra. A vizsgálat során ugyanis kiderült, hogy a B fokozatú terület szennyezettség oka az ekkor bevezetett új tárolókocsik, és az ezután belépett szervízszemélyzet belépése lehetett. Az említett dátum után ugyanis a gyártott tételek egyikét sem csomagolták és nem szállították ki, ezért a velük kapcsolatos betegbiztonsági kockázatot kizárták.

A gyógyszer tisztított fibrinogén-koncentrátumot tartalmaz, ami a véralvadás egyik fontos fehérjéje. A készítményt emberi plazmából állítják elő, és a vérzések megelőzésére, véralvadás elősegítésére használják.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ínyvérzés: ezek a betegségek állhatnak a háttérben

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

trombózis

Forrás: NNGYK
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához