Ezeket látta már?

Zacher: nem finomkodott, a Holdról is látszik a rendszerkritikája

Zacher Gábor, koronavírus, covid, elhízás, túlsúly, cukorbetegség

"Költünk bombás óriásplakátokra több tízmilliót, de arra nincs pénz, hogy prevencióra, megelőzésre költsünk" - mondta.

Zacher Gábor az RTL Portré című műsorában arról beszélt, hogy a megelőzhető betegségek halálozási rátája Magyarországon a legmagasabb az Európai Unióban.

A Honvéd kórház korábbi sürgősségi vezetője, toxikológus szakorvosa a koronavírus járvány hazai kezeléséről is beszélt a műsorban, érintve az általános népegészségügyi helyzetet is. Mint mondta, a megelőzhető betegségek halálozási rátája hazánban a legmagasabb az Európia Unióban.

"Költünk bombás óriásplakátokra több tízmilliót, de arra nincs pénz, hogy prevencióra, megelőzésre költsünk" – fogalmazott Zacher, aki szerint az emberek az információhiány miatt nem járnak el szűrésekre.

A toxikológus szerint ha még hat héttel tovább tart a koronavírus-járvány, akkor biztos, hogy összerogyott volna a terhelés alatt a magyar egészségügyi ellátórendszer. Szerinte azért éltek túl egy akkora megterhelést, mert

„a benne dolgozó sok marha (bocsánat kedves marhák, magamat is beleértem ebbe az egész történetbe) kitartott és csinálta, és azt mondtuk, hogy nem pofázunk, hanem melózunk!”

A Portré műsorában szóba került az is, hogy a negyedik legelhízottabb nemzet vagyunk. Zacher Gábor szerint a magyaroknak Orbán Viktor tudna a legjobb példát mutatni. Mint mondta, ha az ország egyik vezető személyisége keményen elhízva kiállna az emberek elé, és azt mondaná: emberek, fogyjunk le 25 kilót egy év alatt, annak lenne népegészségügyi haszna.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hálapénz: hiába tiltott, még mindig jelen van a magyar egészségügyben

Forrás: rtl
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához