Ezeket látta már?

Savlekötő burgonyavíz: mire jó a burgonyalé, és hogyan kell elkészíteni?

Természetes gyógymódok
2024. május 01. 19:04
savlekötő burgonyavyív burgonyalé elkészítése

A burgonyalé, vagy burgonyavíz erősen lúgos kémhatású, és a gyomor savasságát semlegesítve segíthet, ha ég a gyomra.

Hasonlóképp hathat, mint a savlekötő gyógyszerek, amelyek az emésztőrendszer gyulladásainak csillapítása mellett égő érzés enyhítésére is használhatók gyomorégés, gyomorhurut vagy gyomorfekély esetén.

Bár a burgonyalé ivása, akárcsak a savlekötők rendszeres szedése, nem gyógyítja a gyomorégés és az égő érzés okát, jó természetes gyógymód arra, hogy enyhítse a rossz emésztés és a reflux okozta kellemetlenségeket. Ismerje meg, hogyan lehet azonosítani a gyomorproblémákat!

Mire jó a burgonyavíz?

A burgonyalé segíthet az emésztőrendszer egészségének javításában és olyan egészségügyi problémák tüneti kezelésében, mint például:

  • gyomorhurut;
  • gyomorfekély;
  • égő érzés a gyomorban;
  • gyomor-nyelőcső reflux;
  • gyomorégés;
  • rossz emésztés.

Ezenkívül a burgonyalé csökkentheti a gyomor-bélrendszer gyulladását, segíthet enyhíteni a székrekedés, a puffadás vagy a bélgörcsök tüneteit is.

Így készíthet otthon burgonyalevet

A burgonyalevet akár minden nap készíthet, nyers, hámozott és jól megmosott burgonyából. Fontos, hogy ne használja fel erre a célra a sötét foltos, zöldes színű vagy csírás burgonyát.

Hozzávalók:

  • 1 nyers közepes szem burgonya;
  • 100-200 ml víz.

Elkészítése:

  1. 1 Hámozzuk meg a burgonyát, daraboljuk kisebb kockákra és turmixoljuk össze turmixgépben. 
  2. 2 Adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy a lé folyékonyabb és könnyebben iható legyen. 

A burgonyalé elkészítésének másik módja az, hogy az összetevőket centrifugán engedjük át. Ezután szűrjük le és igyuk meg a cukrozatlan burgonyalevet. Ezt a gyümölcslevet naponta egyszer, lehetőleg reggeli előtt 30 perccel érdemes elfogyasztani.

Fontos az egészséges táplálkozás fenntartása is mindemellett, előnyben részesítve a könnyen emészthető ételeket, például zöldségeket, gyümölcsöket és zöldségeket, például főtt sárgarépát, brokkolit vagy almát, különösen akut gyomorégés esetén.

Továbbá kerülnie kell:

  • a zsírban gazdag ételeket, mint például a zsíros húsokat vagy sült ételeket,
  • valamint az üdítőket,
  • kávét, zöld- vagy fekete teát,
  • sós harapnivalókat, kekszet
  • vagy fűszeres ételeket, mivel ezek hajlamosak a gyomorban maradni. hosszabb ideig, vagy gyomorirritációt okozhat.

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Puffadás, gyomorégés ellen elég a szódabikarbóna? Ezt mondja a szakgyógyszerész!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!

Forrás: EgészségKalauz
# savlekötő # burgonyavíz # burgonyalé # természetes gyógymód

TÜNETKERESŐ

pulzus ikon

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

keresés

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához
Tünetkereső illusztráció Tünetkereső Orvos válaszol illusztráció Orvos válaszol Gyógyszerkereső illusztráció Gyógyszerkereső Kalkulátorok illusztráció Kalkulátorok

Extra ajánló

Értesüljön legújabb híreinkről hírlevelünkből

Legnépszerűbb

egészségkalauz logo

TÜNETKERESŐ

pulzus ikon

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

keresés

Keresés, pl. fejfájás

Keresés