Ezeket látta már?

16. Mi a helyzet a vakcinák utáni halálesetekkel?

BioNTech, koronavírus, moderna, pfizer, AstraZeneca, oltás, vakcina

Az oltást immár világszerte több száz millió ember megkapta, ez tény. Az is tény, hogy minden nap halnak meg emberek, trombózisban, embóliában, stroke-ban, infarktusban, szívritmuszavarban, stb. Így logikus, hogy ahogy egyre nő az oltások száma, nyilván egyre több olyan ember lesz, aki esetleg az oltás után lelte halálát.

Pláne, hogy pl. Magyarországon a 60 év feletti korosztály javarésze már beoltásra került. A kérdés az, hogy

Van-e bizonyított összefüggés az oltás, és az okozott tünet között?

Márpedig egy-egy, igen ritka, szerencsétlen esettől eltekintve NINCS. Ezek az esetek megtörténnének az oltás nélkül is, nagyon ritka az, hogy valaki közvetlenül az oltás miatt vesztené életét. Tipikus példa: valaki stroke-ot kap az oltás után 2 héttel, s kórházba kerül. A család telekürtöli a facebook-ot, teljes a pánik, de ugyanakkor azt nem teszik hozzá, hogy az áldozat egyébként 70 éves, túlsúlyos, magasvérnyomásos, és 55 éve láncdohányos is. A felsoroltak mind NAGYON ERŐSEN hajlamosítanak stroke-ra, azonban ezeket a rizikótényezőket a megrémisztett olvasók nem fogják megismerni.

Koronavírus: igaz, hogy Covid oltás után sokan meghalnak? Olvasson tovább!

Általánosan megfogalmazva, ha kiválasztanánk találomra pl. tízezer 65 évnél idősebb embert és ezt a csoportot egy hónapig megfigyelnénk, ezek közül párnál biztosan kialakulna trombózis, stroke vagy szívinfarktus, úgy, hogy nem kaptak semmilyen gyógyszert/oltást. A kérdés az, hogy ha másik 10 000 embert beoltunk vakcinával, akkor többször alakul-e ki valamilyen szövődmény, mint azoknál, akik nem kaptak semmit.

Az eddigi adataink alapján az oltások után nem növekszik a stroke, infarktus, tüdőembólia, stb gyakorisága azokhoz képest, akik nem kaptak oltást, tehát a hírekben megjelenő esetek az oltás nélkül is megtörténtek volna.

FRISSÍTÉS: 04.16-i hír, hogy mostantól kötelező lesz az oltás után 1 hónapon belül elhunytakat boncolni, így remélhetőleg az ilyen eseteknél kevesebb utólagos kérdőjel marad majd.

Amennyiben Ön váratlan mellékhatást tapasztal, lehetősége van azt bejelenteni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügy Intézet felé ezen a linken.

Összefoglalva tehát, azt tudjuk mondani,

hogy ne ijedjenek meg ezektől a történeteknek igazán nem is nevezhető fél-információktól, sajnos ahogy egyre több embert beoltanak, egyre több és több ilyen egybeesés lesz, valószínűleg az Ön közvetlen ismeretségi körében is. A negatív hír mindig nagyobb hír, abból nyilván nem lesz címlapsztori, hogy valaki megkapta az oltást, és nem lett tőle semmi baja. A társadalom érthetően nagyon érzékennyé vált ezekre a hírekre ilyen bizonytalan időkben, de kérjük, bízzanak a vakcinálást fejlesztő/végző szakemberekben. A kutatók és a hatóságok folyamatosan vizsgálják az esetleges mellékhatásokat, amint bármi statisztikailag jelentős kockázatra fény derül, meg fogják tenni a szükséges lépéseket. Nyugalom!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol