-
Fertőző betegségek
Koronavírus: mit együnk a járvány idején?
El se hinné, milyen ételekkel lehet izmosítani az immunrendszert. Ezeket tegye a kosarába a...
-
Emésztőszervi betegségek
Hizlalnak vagy fogyasztanak a bélbaktériumok?
A beleinkben élő rengeteg mikroba (a bélmikrobiom) élettani szerepét még csak most kezdjük...
-
Pszichés betegségek
Tudta, hogy az ételek is hozzájárulhatnak a depresszív hangulathoz?
A szorongásos tünetekkel küzdők számára a bélflóra normalizálása, kiegyensúlyozottabbá tétele is...
-
Táplálkozás
Miért olyan egészséges a kovászos uborka?
Ahhoz, hogy energikusak, fiatalosak és egészségesek maradjunk, érdemes rendszeresen fogyasztanunk...
-
Emésztőszervi betegségek
Belünkben van a második agyunk? Így hat ránk a mikrobiom
A mikrobiom kifejezéssel egyre gyakrabban találkozhatunk az egészséggel, életmóddal, diétával...
-
Allergiás betegségek
Császármetszéssel vagy hüvelyi úton született? Ez is befolyásolja az allergiát
Miért éppen én leszek allergiás, és ő nem lesz allergiás? A mikroorganizmusokkal való találkozások...
-
Táplálkozás
Kiderült: semmi gond a fehér kenyérrel
A feldolgozott fehér kenyér jó választás lehet szendvicsekhez, ugyanakkor az egészségügyi szakértők...
-
Táplálkozás
Mikrobiom: így hatnak ránk a bennünk élő gombák, bacilusok és vírusok
Az elmúlt évtizedekben nyilvánvalóvá vált, hogy az emberi szervezetben számos mikroorganizmus él,...