Ezeket látta már?

Állandósult fáradékonyság

2011.03.17. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor úr/nő!

19 éves lány vagyok és mostanában (több hónapja) az a problémám, hogy egyszerűen rosszul érzem magam. Fáradt vagyok egyfolytában, rosszul alszom (álmomban beszélek, kiabálok állítólag)rossz kedvem van, nincs kedvem semmihez és olyan "nyavalyásnak" érzem magam: mindig fáj valamim: a csuklóm, a térdem, a nyakam, felváltva, a fejem pedig minden egyes nap(évek óta már, kisebb-nagyobb szünetekkel.) Eddig is voltak időszakok amikor így éreztem magam, és voltak kisebb szünetek, viszont most már elég sok ideje tart ez az állapot és teljesen kikészít. Már nap elején le vagyok amortizálva, legszívesebben egyfolytában csak aludnék. Mitől lehet ez??

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Alaposan áttanulmányoztam a levelében leírtakat. A tünetek, panaszok utalhatnak természetesen egyszerű "kifáradásos" jelenségre is, de utalhatnak esetleg kezdődő autoimmun betegségre.

Ettől egyelőre nem kell megijednie, hanem becsületesen ki kell vizsgáltatni, főként akkor ha ezek a tünetek állandósultak, és nem múló jellegűek.

Megjegyzem, hogy nem utalt korábbi betegségeire, esetleg gyógyszerszedésre, fogamzásgátlásra stb., tehát ebben nem tudok véleményt nyilvánítani.

Javasolt lenne a reumatológus és/vagy klinikai immunológus felkeresése.

Mindezt megelőzően érdemes lenne egy teljes vérképet készíttetni, abban már jelezhetnek a gyulladással kapcsolatos paraméterek, értékek.

Jobbulást kívánunk!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz