Ezeket látta már?

Ékszerviselés és oxidáció

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

Az lenne Önhöz a kérdésem,hogy az utóbbi ... évben nem tudok ezüstékszert viselni,mert néhány napos használat után teljesen befeketedik a nyaklánc és a fülbevaló is,gyűrűt tudok viselni.Vásároltam már ródiummal bevontat is az pedig szabályosan lemaródik és bebarnul.Fiatal koromban, most ... éves vagyok,ez nem okozott problémát.Arra gondoltam,hogy nem lehet e hogy ezt valamelyik gyógyszerem okozza,amit már régóta szedek.Én a Litiumra gondoltam,de szedek mellé Frontint Veleaxint és Leponexet is./bipoláris zavarban szenvedek/..Olvastam hogy a kén szokott ilyen dolgokat csinálni az ezüsttel.A másik,amire még gondoltam hogy asztmában szenvedek és ott Sprayket használok és nagyon nagyon izzadok nemcsak nyáron hanem télen is.Aranyat és acélékszert tudok viselni,ott nem jelentkezik ez a probléma /tudom mindkét fém keményebb az ezüstnél.

Tehetek e valamit ezzel kapcsolatosan,vagy bele kell nyugodnom a mostani állapotba,mert nagyon szeretem az ezüstöt és a bizsut.

Elöre is köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

Nyilvánvalónak tűnik, hogy valamilyen kölcsönhatás alakul ki az ezüst és az Ön szervezete között ezek szerint, amely más fémek esetén nem igazolódott. Az ezüst, mint jól tudjuk szabad levegőn is viszonylag hamar oxidálódik, kivéve, ha olyan ötvözetet alkalmaznak, amely ennek ellenáll. A gyógyszerek és az ezüst kölcsönhatása úgy valósulhatna meg valóban, hogy a verejtékkel kiválasztott valamelyik gyógyszer végez egyfajta \agresszív oxidációt\ az ezüst felületén. Ezt igazából akkor lehetne végigvizsgálni, ha egyszerre csak egy gyógyszert szedne, mindig kizárni az összes többit. Ez hosszadalmas - és az Ön esetében veszélyes is lenne.

Legpontosabb eredményre akkor juthatnánk, ha egyáltalán nem szedne gyógyszereket, mert akkor igazolható lenne, hogy a szervezet valamely, a verejtékben lévő anyaga az oxidáló ágens. (Itt a ként és oxidáló ágensnek tekintjük persze.)

Ami javasolható, célszerű lenne elhagyni az ékszerei közül, és más fémekkel megpróbálni helyettesíteni... (pl. fehérarany, platina)

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz