Ezeket látta már?

Fejfájás és kísérő tünetek

2014.01.15. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Üdv! ... éves fiatalember vagyok és a problémám a következő lenne. Már hosszú ideje (évek óta) folyamatosan különféle fájdalmakat érzek a fejemben. Van, hogy enyhébbek, van, hogy rosszabbak. A legtöbbször mostanában azt érzem, hogy más-más pontokon szúr (tűszúrás szerűen) és néha változó, hogy hol - de lezsibbad a fejbőröm is. Esténként elalvás előtt eszméletlen módon sípol és zúg a fülem. Még azt is megfigyeltem, hogy séta közben a jobb fülem mögött folyamatosan egy "fémes" kattogó-pattogó hangot hallok (ami fájdalmatlan de zavaró) Semmilyen tünet nem kíséri ezeket, máshol nem zsibbad semmim. Nincs hányingerem se, illetve folyamatosan nem is szédülök csak nagyon ritkán. Még annyi, hogy napközben általában folyamatosan ásítozom mindegy mennyit alszom és eléggé fáradt vagyok. Van állandó gyógyszerem Cymbalta 30mg, folyamatosan lett csökkentve, reggel szedek egyet ha ez számít. Eleget iszom(több mint 2 liter tiszta vizet naponta), vitaminokat szedek és változatosan étkezem. Mi ez?

A választ előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

A részletesen és igen képszerűen leírt tünetek oka /részben lehet az Ön által szedett antidepresszáns készítmény is, melynek orvosi leírásában jelzik, hogy a fejfájás a gyakori mellékhatások közé tartozik. Ehhez hozzájárulhat még az a tény, hogy egyben vérnyomás-emelkedést is okozhat - akár kritikusan magas értékekkel, amely következményesen szintén kiválthat erős fejfájást.

Javaslat: fel kell keresni a háziorvost vérnyomásmérés céljából és/vagy otthon ellenőrizni a vérnyomást ha erre van lehetősége. Egyébként pedig a pszichiátriai szert rendelő orvossal kellene megbeszélni a fejfájást/szédülést, főként akkor ha mindez a gyógyszer szedése előtt nem volt észlelhető.

Természetesen a fejfájásának más oka is lehet, de érdemes ezt lépésről lépésre végigvizsgáltatni. Az elsődleges fejfájásokkal (tehát amit nem más betegség, vagy gyógyszerszedés okoz) neurológusok foglalkoznak.

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához