Ezeket látta már?

Hogyan gyógyulhat gyorsabban a vérömleny? Az orvos válaszol

vérömleny, zúzódás, heparin, vakcinainfó - Az orvos válaszol

A különös éjjeli baleset során szerzett sérülésre felettébb humorosan válaszoltak a vakcinainfós doktorok.

Kedves Orvosok! Eddig a Zember félig leszakadt testrészeivel, illetve laboreredményével terrorizáltam Önöket, most viszont saját részre kérnék egy kis segítséget. Tegnap éjszaka azt álmodtam, hogy egy közepes méretű, sárga színű lecsópaprika vagyok és egy konyhásnéni üldöz az ovis napköziből. Nagy valószínűséggel ennek hatására sikerült leesnem az ágyról úgy, hogy lefelé menet 9,8 g-vel még ráapplikálódtam az ágy mellett gyanútlanul álldogáló kisasztalunk sarkára. Az IKEA-s kisasztal jól van (ajánlom mindenkinek, mint kiderült, kibír kb. 60 kg-t), az én combomon viszont keletkezett egy kb. 8 cm-es, Fabergé-tojás alakú vérömleny (Hello Kitty’s fröccsöntött vonalzómmal mértem, amivel az egyetemen kevertük a vodkás koktélokat, így +/- 1 cm differencia lehet, kicsit lekoptak a számok.) A zúzódás nyomásra érzékeny (tudom, tudom…akkor ne nyomkodjam), illetve aktuálisan a lila 50 árnyalatában pompázik. Képet igény esetén tudok feltölteni, de igazából bármely lilával színezett galaxisos NASA fotó (középen üstökössel) szerintem jól reprezentálja a helyzetet.

Tudnék valamit tenni azon kívül, hogy ne egyek többet kínai kaját éjfél után és akkor nem álmodok hülyeségeket, hogy a jövőben ne is alakuljanak ki rajtam ilyen Litvánia méretű vérömlenyek? Illetve tudok-e bármit tenni annak érdekében, hogy a jelenlegi zúzódás gyorsabban gyógyuljon?

(32 éves nő vagyok, anamnézisben van minden IS: pajzsmirigy-alulműködés, PCOS, inzulinrezisztencia, aurás migrén, kéthegyű szívbillentyű elégtelenség, plusz első COVID fertőzés/oltás óta változó intenzitású szédülés, szívritmuszavar, pánikszerű rosszullétek, illetve a második covid fertőzés óta mintha az érrendszerem nem lenne az igazi (pl. a lábamon több helyen elpattant hajszálerek látszanak.) Rendszeresen csak Sertraline-t szedek a poszt-covid panaszokra - egyelőre kevés sikerrel. 2 Pfizer oltást kaptam.)

Előre is hálásan köszönöm a segítségüket, illetve alapjában véve is szeretném megköszönni az itt végzett munkájukat. Mindennap olvasom a csoportot, hiánypótló tevékenységet végeznek.

Kedves Kérdező! Lehetőség szerint ne kötekedjen többet IKEA-s kisasztallal (nem csak 60 kilót, de 4 kifejlett, alkoholosan befolyasolt orvosegyetemi hallgatot is elbír egyszerre-tesztelve). Jelenleg lehet helyileg hűteni (jégzselét konyharuhába tekerve 10-15 percre rátenni), heparin tartalmú krémmel kenni (pl. Lioton, Dolobene).

Várhatóan napok alatt növekedni fog, illetve gravitációnak megfelelően vándorolni is kissé, a következő hetekben a színskála többi árnyalatával is megismerkedhet majd. Jobbulást!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol