Ezeket látta már?

Jó vérkép mellett is lehetek daganatos betegség? Az orvos válaszol

vérkép daganat tüdőbetegség szívbetegség reflux

Mostanában halálfélelmem van, így csináltattam egy vérképet amin egyetlen eltérés van, a triglicerid.

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Tisztelt orvosok!

Olyan kérdésem lenne, hogy teljesen jó vérkép mellett mennyire valószínű hogy valamilyen daganatos betegségem van? Mostanában halálfélelmem van, így csináltattam egy vérképet amin egyetlen eltérés van a triglicerid..de ott sincs nagy különbség.

Illetve tavaly óta folyamatos vizsgálatok alatt vagyok.

Amiért a vizsgálatok kezdődtek: elsők között szerepelt az erős hajhullás, fogyás, nagyobb szívverés, időnként magasabb pulzus. Ezeket követte a nem múló légszomj és gyakori gyengeség, szinte ájulásig... Aztán vesekörnyéki fájdalom, ekkor lázas is lettem…voltam vele kórházban ahol infúziót kaptam. Eltérést nem találtak. Akkor volt egy kis vashiány, ami a mostani vérképben már rendeződött!

Illetve tavaly tavasz környékén elég tömény permetszert lélegeztem be. Sajnos nem figyeltem oda, ez biciklizés közben történt.. Nagyon mélyen belélegeztem…ez csinálhatott bármilyen felmaródást a legutakban esetleg a tüdőben? Volt hogy leesett az oxigénszintem.. Emiatt voltam rtg és ct-én is.. Elvileg ott minden rendben. Nem láttak eltérést a tüdőmön…viszont néha ilyen maró, égető érzést érzek a tüdőmnél és a szájpadlásomon is ami érdesebb is talán, mintha felmarta volna valami..

Mennyire kell aggódnom, nagy kárt tehetett a légutakban illetve a tüdőnél?

A jó vérkép mennyire mutatja a valóságot a daganatos betegségről? Előre is köszönöm!

2 -szer oltott 30 éves nő vagyok."

Az orvos válasza:

"Kedves kérdező, a permetszer belégzése nem egészséges, de feltehetően ez nem órákig és nagy töménységben történhetett egy biciklizés során a szabadlevegőn. A tünetek leginkább pánik, szorongás tüneteinek felelnek meg, ami szintén kezelendő, ha nem múlik, az organikus okok kizárása szükséges. Ha a tüdőgyógyászati vizsgálat nem igazolt tüdőbetegséget, akkor az jelenleg nem áll fenn, remélhetőleg nem is lesz. A hajhullás nem szűnt, további vizsgálat szükséges, első körben, ha vashiány nincs, pajzsmirigyfunkció, gócirányú vizsgálatok. Szívtáji panaszok kizárására, ha még nem történt, kardiológiai vizsgálat, a leletek összesítése, átbeszélése háziorvosa által. A maró érzésnek a torokban a leggyakoribb oka a reflux."

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Refluxos? Ezek a belgyógyász tanácsai

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

gyomorsav

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához