Ezeket látta már?

Évek óta így fájnak a lábaim, kezeim, mi lehet a baj? Az orvos válaszol

kéz láb fájdalom reuma orvos válaszol

Kedves orvosok! 46 éves nő vagyok, szeretném véleményüket kérni.

Évek óta fájnak a lábaim, kezeim. Mindíg kaptam rá fájdalomcsillapítókat. Hidegre kékülnek, fehérednek, az ujjaim. Reumatológus doktornő elküldte a véremet Debrecenbe. Kérdésem, hogy milyen betegség lehet az eredmény alapján? A kezelő orvos immunológiára küldött. Augusztusra kaptam időpontot, azt mondta ez már nem az ő asztala.

Az orvos válasza

Kedves kérdező! Ahogy már többször is leírtuk a labor csak a klinikai tünetekkel együtt vezethet el diagnózishoz. A csatolt leletek alapján immunológiai és endokrinológiai irányban is szükségesek további vizsgálatok, angiologiai vizsgálat mellett.

A tünetei Raynaud szindrómának is megfelelhetnek. A következő, tünetekre vonatkozó, kérdések, illetve a rá adott válaszok határozhatják meg a vizsgálatok sürgősségét. Van-e más tünete, panasza a fentieken kívül? Van-e, volt-e más betegsége, allergiája, családban volt-e allergiás, autoimmun - gyulladásos ízületi vagy pajzsmirigy betegség? Dohányzik-e?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hogyan rendezzem a leleteket, ambuláns lapokat, hogy az orvosom is átlássa? Az orvos válaszol

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

orvos válaszol

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához