Ezeket látta már?

Könyök idegfájdalma

2011.03.30. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor úr/nő!

Pár nappal ezelőtt kezdődött először gyengébben majd most már erősebben,a (bal)könyöknél lévő oldalsó csont melleti ideg(amit be szoktunk ütni és elzsibbad a karunk) olyan érzést kelt mintha meghúztam volna. Magában nem fáj de ha megfeszül pl. ha behajlítom a karom és a tarkómra teszem a tenyerem(nyújtózkodok)akkor abban a pillanatban belenyillal a fájdalom végig annál az idegnél,majdnem a hónaljamtól egészen a könyököm után levő részig(alkar). Ez ilyenkor hirtelen elég nagy fájdalommal jár de idővel múlik(10-15 perc),viszont valamennyire el is zsibbad az ideg mentén a karom. Ha megsimítom nem teljesen érzek.

Ez mi lehet? Meghúztam volna az ideget vagy ideggyulladás?

(huszonéves férfi vagyok)

Válasz:

Az izom-, ízületi- és idegfájdalmak igen változatos képekben, tünetekben szoktak - és tudnak jelentkezni, ez esetben a felső végtagon, ahogy részletesen ezt le is írta levelében.

Valószínűsíthető, hogy a könyökízület bántalmáról lehet szó, javaslatunk a reumatológus szakorvos felkeresése, egy röntgenfelvétellel tisztázható az ízület állapota, az esetleges gyulladás észlelése.

A gyulladásnak, fájdalomnak számos oka lehet, megerőltetés, rossz mozdulat, huzat, autoimmun probléma stb., tehát érdemes ennek - főként ha a jelenség nem múló jellegű, hanem hosszabb idő óta fennáll - utánamenni, kivizsgáltatni.

Jó egészséget kívánunk!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz