Méh, petevezető, műtétek, problémák

#Szülészet-nőgyógyászat
2012.01.10. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: a lanyomat aki .... eves most mutottek mehenkivuli cistaval ,sajnos az egyik petevezeteket is elveszitette szeretnem tudni mit kell tenni hogy ha meg lehet e gyereke hova forduljunk mit tegyunk a kovetkezo idoszakban_szeretnem tudni mit ehet ,mivel foglalkozhat sport stb/koszonom

Válasz:

Tekintettel arra, hogy a petevezető páros szerv-kettő van belőle-az egyik elvesztése,amennyiben a másik petevezető egészséges, nem csökkenti a teherbeesés esélyét.

Semmilyen életmódbeli változás vagy szigorítás nem szükséges.

A petevezető elzáródása a természetes úton bekövetkező terhesség létrejöttét lehetetlenné teszi, és általában nőgyógyászati gyulladások következtében alakul ki. Ezért alhasi panaszok esetén - a meglévő petevezető épségének megőrzése érdekében - célszerű idejében nőgyógyászhoz fordulni. Panaszmentesen is érdemes legalább évente egyszer nőgyógyászati vizsgálaton részt venni, hogy a tünetmentesen kialakuló elváltozások/pl a ciszta ismételt kialakulása/időben felismerésre kerüljenek, amikor a gyógyítás lehetőségei jobbak, különös tekintettel a teherbeesés lehetőségének megőrzése szempontjából.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz