Ezeket látta már?

Nyaki problémák

Kérdés: Üdvözlöm!

23 éves fiatal lány vagyok és nem rég kezdődtek a panaszaim. Hátul tarkótájt érzek nem is kifejezetten fájdalmat inkább nyomás szerű érzést valamint emellé csoportosul a szédülés és a szemem is fáj. Nem tudom mi lehet a probléma, de neurológust felkeresni és időpontot kapni rengeteg idő, főleg ha még ct-re is elküldenének. Legközelebb kb novemberbe derülne ki mi a problémám. Kérem ha tud valamit tanácsolni, javasolni, vagy h egyeltalán mi lehet a probléma segítsen.

Köszönettel!

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

A nyaki, tarkótáji panaszoknak - mint mindennek - számos oka, eredete lehet. Addig is, amíg szakorvoshoz eljut, egy nagyon egyszerű vizsgálat, amit akár a háziorvos is megtehet:

nézze meg a pulzust a bokán, a kézen és a nyakon. Ha ezek között (jelentősebb) eltérés tapasztalható, akkor elképzelhető egy nyakcsigolya-rendellenesség. Ha nem tudja kivárni a neurológiai vizsgálatot, és a panaszok, tünetek romló tendenciát mutatnak, lehet hogy érdemes lenne magánintézményt felkeresni.

Mindenképpen olyan szakember kellene, aki a nyaki problémákkal foglalkozik, tehát ortopédus, reumatológus, vagy neurológus.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához